Кардіолог назвав один овоч, який замінить багато дорогих продуктів
Чим більше в раціоні клітковини, тим нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Кардіолог Тамаз Гаглошвілі пояснив, що при гіпертонії, крім медикаментозного лікування, на ранніх стадіях захворювання можна покращити стан, дотримуючись низки правил, пов'язаних із харчуванням.
Так, необхідно скоротити кількість солі в організмі, відмовитися від головного провокатора серцево-судинних захворювань – куріння, а також включити до раціону достатньо клітковини.
"Необхідно отримувати достатньо клітковини. Вона міститься в зелених продуктах, гречці, вівсянці, сочевиці. Хочу розвіяти міф про те, що в не сезон клітковину складно отримати, або ж можна знайти продукти, де її багато, але за великі гроші. Так от, величезну кількість клітковини містить звичайна капуста", - зазначив лікар.
Він уточнив, що капуста є "відмінним джерелом харчових волокон, якщо немає проблем із шлунково-кишковим трактом".
Доведено: чим більше в раціоні клітковини, тим нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нижче ризик прогресування гіпертонії.