Догори
Дати відгук

Кардіолог назвав один овоч, який замінить багато дорогих продуктів

Чим більше в раціоні клітковини, тим нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

1 хв на прочитання02 Квітня 2022, 23:50
Поділитись:

Кардіолог Тамаз Гаглошвілі пояснив, що при гіпертонії, крім медикаментозного лікування, на ранніх стадіях захворювання можна покращити стан, дотримуючись низки правил, пов'язаних із харчуванням.

Так, необхідно скоротити кількість солі в організмі, відмовитися від головного провокатора серцево-судинних захворювань – куріння, а також включити до раціону достатньо клітковини.  

"Необхідно отримувати достатньо клітковини. Вона міститься в зелених продуктах, гречці, вівсянці, сочевиці. Хочу розвіяти міф про те, що в не сезон клітковину складно отримати, або ж можна знайти продукти, де її багато, але за великі гроші. Так от, величезну кількість клітковини містить звичайна капуста", - зазначив лікар.

Він уточнив, що капуста є "відмінним джерелом харчових волокон, якщо немає проблем із шлунково-кишковим трактом".

Доведено: чим більше в раціоні клітковини, тим нижчий ризик розвитку серцево-судинних захворювань і нижче ризик прогресування гіпертонії.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я