Догори
Дати відгук

В Україні карантин лише для бізнесу, а церкви його ігнорують (фото)

У Києво-Печерській Лаврі провели богослужіння із сотнями вірян, порушивши всі карантинні норми.

2 хв на прочитання30 Березня 2021, 20:20
У Києво-Печерській Лаврі , попри заборону, влаштували велелюдне богослужіння У Києво-Печерській Лаврі , попри заборону, влаштували велелюдне богослужіння
Поділитись:

Днями у Києво-Печерській Лаврі кияни та гості столиці прикладалися до ікон та дихали одне одному у потилиці без захисних масок і респіраторів. Усе через те, що священники влаштували богослужіння, нехтуючи карантинними обмеженнями та заборонами.

Промовисті світлини богослужіння під час коронавірусу з'явилися на офіційному сайті Лаври.

На фото видно, що принаймні декілька сотень людей стоять впритул один до одного. У жодного немає захисної маски чи респіратора на обличчі. Кількагодинну службу люди вистоюють у тісному приміщенні храму, де немає належної вентиляції. Священнослужителі індивідуальними засобами захисту теж нехтують. 

Сама пресслужба Києво-Печерської лаври стверджує, що богослужіння відвідали тисячі вірян. І це в карантинному Києві, де заборонена робота ресторанів, кафе, суші-барів, піцерій і ТРЦ. 

До того ж, у Києві до 9 квітня заборонено проводити релігійні заходи, якщо не дотримана дистанція (1 людина на 10 кв. м.).

До слова, 13 квітня 2020 року у Києво-Печерській Лаврі стався спалах коронавірусу. Тоді інфікувалися понад 100 монахів і служителів церкви. Територію споруди закрили на вхід, ворота охороняли нацгвардійці.

Також минулоріч черговий спалах коронавірусу зафіксували після великодніх богослужінь, які, попри перестороги медиків, відвідали тисячі вірян. 

Попри понад рік карантинних заборон і обмежень, медичну просвіту та тисячі смертей співвітчизників українці продовжують нехтувати своїм здоров'ям і життям заради культових заходів. Мало того, на релігійних зібраннях, які заборонені під час карантину, українці моляться за медиків і хворих на ковід. А через декілька днів самі поповнюють їх ряди. 

Як ми інформували раніше, коронавірус дістався Києво-Печерської Лаври. Серед монахів є не тільки хворі, але й померлі. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.