Догори
Дати відгук

Канадець отримав 8 років ув'язнення за згенероване за допомогою ШІ дитяче порно

Попри те, що жодна дитина не постраждала в процесі виготовлення згенерованих відео.

1 хв на прочитання29 Квітня 2023, 16:16
Поділитись:

Канадця, який створював за допомогою нейромережевої технології deepfake синтезовану дитячу порнографію, засудили до восьми років ув'язнення, повідомляє The Insider із посиланням на CBC.

61-річного Стівена Ларуша звинувачували у створенні принаймні семи порнографічних відеороликів, в яких обличчя акторів були замінені на дитячі за допомогою вказаної технології. Він також зізнався у володінні сотнями тисяч файлів, що містять дитячу порнографію, що вплинуло на рішення судді як обтяжлива обставина.

Захист Ларуша клопотав про менший термін ув'язнення, посилаючись на те, що жодна дитина не постраждала в процесі виготовлення згенерованих відео. Суддя не погодився з цим аргументом, зазначивши, що Ларуш порушив сексуальну недоторканність дітей, зображення яких використовував. Це перший у своєму роді вердикт, винесений у Канаді щодо справи про порнографію, згенеровану за допомогою нейромережі.

Раніше у квітні до Асамблеї штату Каліфорнія (США) було внесено на розгляд законопроект про неприпустимість створення синтетичного порнографічного контенту, який експлуатує схожість із реальною людиною без її згоди.

Тимчасом штучний інтелект за кілька годин створив 40 000 нових небезпечних отрут.

Окрім того, ми розповідали про 15:0 на користь штучного інтелекту: як ШІ змінить війну.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.