Канабідіол проти облисіння: перука не знадобиться

2 хв на прочитання14 Серпня 2024, 09:42
Фото: Getty Creative

Вчені випробовують екстракт канабісу медичного проти андрогенної алопеції і мають перші позитивні результати.

Від засобу для стимулювання росту волосся Rogaine до пересадки фолікул та мікро голкотерапії.. За останнє десятиліття було розроблено декілька перевірених методів боротьби з втратою волосся у чоловіків та жінок. А тепер люди, що стикаються з цією проблемою, матимуть ще один потенційний засіб лікування. Це каннабідіол (КБД), речовина, яку видобувають з медичного каннабісу, пише Forbes.

Дослідження впливу КБД на зростання волосся все ще знаходиться на ранній стадії. Але експерти з галузі трихології вже з оптимізмом дивляться на майбутнє цієї терапії. 

КБД - органічна сполука, що міститься в рослинах канабісу, яка не має психоактивних ефектів, на відміну від тетрагідроканнабінолу (ТГК). Вона має низку терапевтичних переваг, таких як зняття болю, заспокоєння та протизапальна дія.

Перші дослідження у сфері застосування КБД для стимулювання зростання волосся і боротьби з його випадінням не змогли дати науковцям переконливі результати. Та збільшення кількості волосся після кількох місяців застосування засобів з КБД все ж зафіксоване.

Та вже експериент 2021 року, в якому тестували пасту з екстрактом КБД на 35 учасниках із діагнозом андрогенна алопеція, показав загальне збільшення кількості волосся на 93,5% через шість місяців. Причому середня добова доза, яка дала очевидний ефект, становила 33 мг екстракту конопель, у якому містилося 60% КБД. Найкращі результати були відзначені на верхній частині голови в учасників-чоловіків.

Дослідження ще триватимуть. Але у людей, що страждають на алопецію, вже побільшало надії на те, що перуку шукати не доведеться.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: