Догори
Дати відгук

Кабмін вніс зміни до порядку надання грантів на сади і теплиці

Кабінет міністрів розширив умови надання грантів на розвиток садівництва, ягідництва, виноградарства та розвиток тепличного господарства.

1 хв на прочитання31 Жовтня 2023, 10:45
Кабміні вніс зміни до порядку надання грантів на сади і теплиці Кабміні вніс зміни до порядку надання грантів на сади і теплиці
Поділитись:

Згідно з повідомленням, зміни вдосконалюють механізми підтримки суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у відповідних галузях, а саме вносяться такі зміни:

◼️ для отримання гранту на розвиток теплиць норму про створення "не менше 14 місць робочих місць на один гектар" змінено на "не менше 4 постійних та 10 сезонних". Період працевлаштування сезонних робітників повинен бути не менше ніж вісім місяців протягом року;
◼️ додано норму, якою зазначено обов’язкову виплату мінімальної заробітної плати;
◼️ скорочено список областей для вирощування мигдалю. Одеську область визначено оптимальною за природно-кліматичними умовами.

Постанова набирає чинності через сім днів з дня опублікування.

Урядова програма єРобота стартувала з 1 липня 2022 року. Подати заявки на безповоротні гранти на створення власної справи можна через Дію.

Грантова програма з компенсації створення садів дозволяє залучити від 140 000 до 400 000 грн за гектар. Площа території саду має бути від 1 до 25 га.

Цими коштами можна оплатити будь-які витрати, пов’язані з проєктом. Основна умова для господарств — створення нових робочих місць.

Гранти на розвиток садів і теплиць отримали цьогоріч 120 агрогосподарств. З початку дії програми виплачено 541,3 млн гривень 129 суб’єктам господарювання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро