Кабмін сьогодні ухвалив низку важливих рішень

2 хв на прочитання09 Серпня 2024, 21:35
Відставка трьох міністрів та Голови Фонду держмайна! Фото ілюстративне

9 серпня у Кабінеті Міністрів України відбулося чергове засідання уряду.

Уряд сьогодні ухвалив низку адміністративних та господарських рішень. Про це у своєму ТГ-каналі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Уряд вніс зміни до переліку видів діяльності, що належать до природоохоронних заходів. Його доповнили новим пунктом «Нове будівництво, реконструкція, реставрація, капітальний ремонт споруд, придбання та впровадження установок, обладнання, техніки, машин, механізмів та устаткування для збирання, перевезення, оброблення побутових відходів та відходів, що утворилися через пошкодження (руйнування) будівель та споруд внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій або проведення робіт з ліквідації їх наслідків».

Внесено також зміни до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році. Удосконалено розрахунок запланованої вартості медичних послуг у разі реорганізації юридичної особи - надавача медичних послуг. Без застосування коефіцієнтів за відповідність додатковим умовам, визначеним в умовах закупівлі медичних послуг за відповідним пакетом. Передбачено, що при розрахунку запланованої вартості застосовується коефіцієнт за відповідність додатковим умовам, визначеним в умовах закупівлі медичних послуг за відповідним пакетом. Надано право укладати договори про медичне обслуговування населення з Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького за пакетом медичних послуг «Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах».

Внесли міністри зміни і до урядового розпорядження від 07.06.2024 N 510 «Деякі заходи щодо стабілізації роботи обʼєднаної енергетичної системи України». Доручено міністерствам та іншим центральним органам виконавчої влади забезпечити у період до 31.12.2025 встановлення генеруючих установок, призначених для виробництва електричної енергії з енергії сонячного випромінювання, та установок зберігання електричної енергії для покриття споживання в громадських та адміністративних будівлях, закладах охорони здоровʼя та закладах освіти. Фінансування заходів здійснюватиметься за рахунок міжнародної технічної та гуманітарної допомоги.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: