Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Хвороби
  • Кабмін сьогодні прийняв низку рішень щодо осіб з інвалідністю, транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

Кабмін сьогодні прийняв низку рішень щодо осіб з інвалідністю, транзиту наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів

2 липня у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання

3 хв на прочитання02 Липня 2024, 19:53
Транзит наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів Транзит наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів
Поділитись:

2 липня 2024 року у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання, на якому було ухвалено нижку важливих рішень для держави. Про це у своєу ТГ-каналі повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Зокрема:

Затверджено Порядок ведення державного обліку рибогосподарських водних обʼєктів (їх частин). Порядок визначає механізм та процедуру ведення державного обліку рибогосподарських водних обʼєктів (їх частин), рибогосподарських технологічних водойм, акваторій (водного простору) внутрішніх морських вод, територіального моря та виключної (морської) економічної зони України. Передбачено, що державний облік рибогосподарських водних обʼєктів ведеться Держрибагентством в електронній формі засобами компонента Єдиної державної електронної системи управління галуззю рибного господарства - державний облік рибогосподарських водних обʼєктів (їх частин). 

Здійснено розподіл у 2024 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення для сімей осіб, визначених пунктами 2-5  частини першої статті 10-1 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», для осіб з інвалідністю І-ІІ групи, яка настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії РФ у Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх здійснення, у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у звʼязку з військовою агресією РФ проти України, визначених пунктами 11-14 частини другої статті 7 ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та які потребують поліпшення житлових умов, в обсязі 2 млрд. 997 млн. 556,8 тис. гривень.

Внесено зміни до постанови КМУ від 19.10.2016 N 719 «Питання забезпечення житлом деяких категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також членів їх сімей», якими передбачено, що у 2024 році Мінветеранів здійснює розподіл субвенції між обласними бюджетами і бюджетом м. Києва пропорційно потребі в наданні грошової компенсації на підставі інформації, наданої обласними та Київською міською держадміністраціями (військовими адміністраціями) станом на 01.04.2024, з урахуванням обовʼязкової виплати грошової компенсації у повному обсязі, розрахованої із застосуванням показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, визначених Мінінфраструктури станом на 01.04.2024.

Внесено зміни до Порядку видачі дозволів на право ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. Передбачено, що дія Порядку не поширюється на випадки ввезення на територію України, вивезення з території України або транзиту через територію України з використанням форми 302, передбаченої Митним кодексом України, лікарських засобів, які містять наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори, для медичного забезпечення підрозділів збройних сил держав - членів ЄС, держав - членів Організації Північноатлантичного договору та інших держав, які в установленому законом порядку допущені на територію України, підрозділів Збройних Сил, направлених згідно із законом до інших держав.

Спрощено ввезення на територію України наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, включених до переліку контрольованих речовин, у вигляді лікарських засобів, а також лікарських засобів, до складу яких входять включені до переліку контрольовані речовини, що надходять як гуманітарна допомога. Зменшено фінансове навантаження для субʼєктів господарювання в частині підготовки документів для видачі дозволів шляхом відміни вимоги про обовʼязковість нотаріального засвідчення копій статуту підприємства та контракту.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Містянка виграла Верховний суд на невідповідність тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води
На Полтавщині містянка виграла Верховний суд у справі про невідповідність тарифів на тепло- та водопостачання
2 хв на прочитання38 хвилин тому
Свинина, запечена в горщику
Чудовий вибір для святкового столу: свинина, запечена в горщику
1 хв на прочитаннягодина тому
В Україні запускають систему визначення вкраденого українського зерна,
В Україні запускають систему визначення вкраденого українського зерна, - АгроКомітет
1 хв на прочитання2 години тому
На Закарпатті врятували оленятко від нападу собак
На Закарпатті місцеві врятували оленятко від нападу собак
1 хв на прочитання3 години тому
Україна майбутнього неможлива без реформованої, відновленої та розвиненої мережі природоохоронних територій - Стрілець
3 хв на прочитання5 годин тому
Інсценували викрадення документів: НАБУ і САП запобігли заволодінню 73 млн
1 хв на прочитання6 годин тому
Яворівський нацпарк святкує 26-ту річницю із дня заснування
1 хв на прочитання7 годин тому
Найзліші знаки зодіаку
2 хв на прочитання9 годин тому