Догори
Дати відгук

Кабмін призначив т. в. о. голови Державної інспекції ядерного регулювання Олега Корікова

Він усе життя працює в атомній енергетиці.

1 хв на прочитання15 Грудня 2021, 15:05
Олег Коріков Олег Коріков
Поділитись:

Сьогодні, 15 грудня, Кабмін призначив т. в. о. голови Державної інспекції ядерного регулювання України (ДІЯРУ) Корікова Олега Миколайовича.

До цього він займав посаду першого заступника голови — заступника головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України.

Біографія

Олег Коріков народився 13 грудня 1970 року в Одесі.

У 1994 році закінчив Обнінський інститут атомної енергетики за спеціалізацією «Атомні електростанції і установки» та здобув кваліфікацію інженер — фізик-теплоенергетик.

У 1999 році отримав післядипломну освіту в Міжнародному інституті Менеджменту МІМ-Київ, ступінь — магістр бізнес-адміністрування.

З 1993 до 2018 р. працював у ДП НАЕК «Енергоатом». Пройшов трудовий шлях від машиніста — обхідника турбінного обладнання 6-ї групи турбінного відділення експлуатаційного підрозділу енергоблоку № 3 Запорізької АЕС до директора з інвестицій і перспективного розвитку ДП НАЕК «Енергоатом».

З 2018 до 2020 року — директор Департаменту ядерної енергетики й атомно-промислового комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

З 2020 до 2021 року — заступник генерального директора — директор технічний Державного спеціалізованого підприємства «Центральне підприємство поводження з радіоактивними відходами».

З 2021 року — перший заступник голови — заступник головного державного інспектора з ядерної та радіаційної безпеки України, Державна інспекція ядерного регулювання України, розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16 червня 2021 року № 641-р.

Нагадаємо, що наприкінці травня цього року Олег Коріков переміг у конкурсному відборі на посаду першого заступника голови Державної інспекції ядерного регулювання.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.