Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • Кабмін прийняв низку важливих рішень у сфері енергетики, здоров`я, водовідведення та очищення стічних вод

Кабмін прийняв низку важливих рішень у сфері енергетики, здоров`я, водовідведення та очищення стічних вод

Також врегульовано питання щодо визначення масиву поверхневих вод уразливою зоною.

4 хв на прочитання02 Квітня 2024, 18:30
Кабмін прийняв низку важливих рішень. Фото: КМУ Кабмін прийняв низку важливих рішень. Фото: КМУ
Поділитись:

2 квітня 2024 року у Кабінеті Міністрів України відбулося засідання, на якому було ухвалено нижку важливих рішень для держави. Про це у своєу ТГ-каналі повідомив представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді Тарас Мельничук. 

Зокрема:

-Схвалено проект Закону «Про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції». Законопроект передбачає прийняття відповідно до встановленого законом порядку рішення про розміщення, проектування та будівництво енергоблоків N 3 та N 4 філії «Відокремлений підрозділ «Хмельницька атомна електрична станція». Проектом пропонується визначити місце розміщення енергоблоків N 3 та N 4 Хмельницької атомної електростанції; кількість реакторів, їх тип та загальну характеристику; призначення енергоблоків Хмельницької атомної електростанції для промислового виробництва електричної та теплової енергії; загальні вимоги до проектування та будівництва енергоблоків N 3 та N 4 Хмельницької атомної електростанції; ставку збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, що мешкає на території зони спостереження Хмельницької атомної електростанції, під час будівництва енергоблоків N 3 та N 4.

 -Внесено зміни до постанови КМУ від 29.06.2021 N 677 «Деякі питання формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію від гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби» стосовно удосконалення процедур, пов’язаних з унормуванням механізму формування та використання COVID-сертифікатів після отримання додаткових бустерних доз та урегулювання приєднання до глобальної мережі сертифікації цифрової охорони здоров’я, створеної Всесвітньою організацією охорони здоровʼя.

-Внесено зміни до постанови КМУ від 03.11.2021 N 1268 «Питання організації реабілітації у сфері охорони здоровʼя» з метою приведення її у відповідність до ЗУ від 09.08.2023 N 3301-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування телемедицини». У Порядку організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоров'я передбачено, що реабілітаційна допомога може надаватися із застосуванням телереабілітації шляхом телеконсультування (телевідеоконсультування) разом з обстеженням, телереабілітаційних зборів мультидисциплінарної реабілітаційної команди, телеметрії, моніторингу показників здоровʼя людини, контролю виконання індивідуального реабілітаційного плану чи дотримання рекомендацій фахівців з реабілітації та освіти пацієнта, дистанційної супервізії та в інших формах, що не суперечать законодавству (у разі технічної можливості). Рішення про надання реабілітаційної допомоги із застосуванням методів та засобів телемедицини приймає фахівець з реабілітації. Визначено, що надавачі реабілітаційної допомоги, які одержали ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, що передбачає право здійснення реабілітації у сфері охорони здоровʼя, здійснюють інформування пацієнтів про доступні реабілітаційні послуги та умови їх отримання шляхом розміщення таких відомостей у доступному для пацієнтів місці, на веб-сайтах (веб-сторінках) (за наявності), а також шляхом індивідуального консультування пацієнтів.

- Внесено зміни до Порядку призначення і виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю, завдану працівникам об’єктів критичної інфраструктури, державним службовцям, посадовим особам місцевого самоврядування внаслідок військової агресії Російської Федерації проти України з метою приведення Порядку у відповідність до ЗУ від 09.12.2023 Nº 3515-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо призначення і виплати одноразової грошової допомоги». Нормативно врегульовано питання передання працівниками обʼєктів критичної інфраструктури, державними службовцями, посадовими особами органів місцевого самоврядування командиру/керівнику підрозділу/керівнику органу, в якому такий працівник служить/працює, для зберігання в особовій справі оригіналу особистого розпорядження на випадок своєї загибелі (смерті) про виплату належної їм одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоровʼю іншій особі або іншим особам.

- Затверджено, відповідно до абзацу сьомого частини першої статті 9 ЗУ «Про водовідведення та очищення стічних вод», Порядок очищення стічних вод перед скиданням в уразливих зонах. Порядок визначає особливі вимоги до очищення стічних вод перед скиданням в уразливих зонах шляхом впровадження на очисних спорудах технологій та обладнання, які дають змогу досягти належної якості очищення стічних вод, дозволених до скидання в уразливих зонах, що забезпечить зменшення або запобігання виникненню шкідливого впливу стічних вод на навколишне природне середовище. Порядком врегульовано питання щодо визначення масиву поверхневих вод уразливою зоною.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Аеропорт Кишинева закривають.
Фото ілюстративне
Аеропорт Кишинева закривають для проводжаючих, деталі
1 хв на прочитання2 години тому
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
У Чехії оголосили про успішне збільшення потужності 3-го енергоблока АЕС Dukovany
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Італія вимагає від країн G7 встановити дату відмови від вугілля, Німеччина чинить опір
2 хв на прочитання20 годин тому
Хаб для вивчення атома та питань консервації - екокомітет
ЧАЕС може стати важливим науковим хабом для вивчення атома та питань консервації - екокомітет
2 хв на прочитанняВчора
Через закупівлю сировини за завищеними цінами судитимуть кервництво держпідприємства
1 хв на прочитання24 Квітня 2024
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання23 Квітня 2024
Виробництво біометану має потенціал потужного росту - Герус
2 хв на прочитання22 Квітня 2024
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання18 Квітня 2024
Більше з GreenPost
Кільце i.Con та контрацептиви STEYE
«Розумні» презервативи: нові технології дарують нові можливості подбати про своє здоров’я
1 хв на прочитання19 хвилин тому
Небезпека гемофільної інфекції
У чому небезпека гемофільної інфекції і якими вакцинами в Україні відбуваються профілактичні щеплення
1 хв на прочитаннягодина тому
Як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я.
Фото: Clemens Ratschan
Не стань браконьєром: як придбати чорну ікру та осетрину без шкоди для природи і власного здоров'я
7 хв на прочитаннягодина тому
Фото ілюстративне
У разі проковтування забарвлює губи дитини в синій колір: у США вирішили проблему дітей, які ковтають батарейки
3 хв на прочитаннягодина тому
Боротьба немовлят, що плачуть: у Японії пройшов фестиваль незвичайного сумо — у ньому беруть участь однорічні діти (ФОТО)
3 хв на прочитання3 години тому
Щеплення проти гепатиту В: відповідь МОЗ, чому не варто відкладати
2 хв на прочитання3 години тому
Чим підживити абрикос навесні — найкраще добриво
1 хв на прочитання4 години тому
Кліматична криза — це також криза психічного здоров'я: що науковці говорять про стрес через наслідки змін клімату
3 хв на прочитання6 годин тому