Догори
Дати відгук

Кабмін прийняв низку важливих рішень для українців

Визначено порядок надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України

3 хв на прочитання01 Липня 2022, 19:30
Кабмін Кабмін
Поділитись:

Сьогодні на засіданні Уряду було розглянуто та прийнято кілька важливих рішень, які стосуються  медичної сфери,  екології та довкілля, енергетики, продовольства та експортних операцій, а також воєнного стану. Про те, що саме буде впроваджено в життя повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Так, внесено зміни до ряду актів КМУ щодо забезпечення реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення. Зазначені зміни дозволять удосконалити порядок розрахунку запланованої та фактичної вартості окремих медичних послуг та покращити механізм використання бюджетних коштів, призначених для реалізації програми медичних гарантій.

Крім цього, встановлено, на виконання Закону від 15.03.2022 № 2121-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо уточнення норм, що регулюють питання визначення категорій осіб, які визнаються ветеранами війни та членами сімей загиблих Захисників і Захисниць України, та надання їм соціальних гарантій», порядок надання статусу члена сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, врегульовано питання видачі посвідчень цим особам і затверджено бланк такого посвідчення.

Також внесено зміни до постанови КМУ від 29.12.2021 № 1424 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік». Зокрема, виключено з Переліку товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню, товарну позицію «Пшениця і суміш пшениці та жита (меслин)». Виключено товарні позиції «Овес» та «Добрива мінеральні або хімічні, азотні» з Обсягів квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню. Натомість, ці позиції включено до Переліку товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню.

Було внесено зміни до ряду постанов КМУ щодо забезпечення населення продовольчими товарами тривалого зберігання в умовах воєнного стану. Розширено категорію осіб, яким військові адміністрації повинні забезпечити видачу продовольчих товарів. Передбачено, що за потреби залишки товарів можуть передаватись між обласними, Київською міською військовими адміністраціями за попередньою домовленістю між ними.

 Попередньо погоджено рішення правління НАК «Нафтогаз України» про надання згоди на вчинення АТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» значного правочину, а саме укладення з Національним агентством з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, договору управління активами (майном) шляхом погодження рішення акціонера АТ «Чорноморнафтогаз».

Схвалено проект Імплементаційної угоди до Паризької угоди між Урядом України та Швейцарською Федеральною Радою. Укладення зазначеної Угоди створить правові підстави для налагодження двостороннього співробітництва між країнами та дозволить залучити додаткові інвестиції в кліматично дружні та зелені проекти з використанням найкращих доступних технологій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
24 квітня свято Всесвітній день захисту лабораторних тварин Проти вівісекції
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитаннягодина тому
Антарктида Вулкан Природа Дорогоцінний метал
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Гортензія волотиста Sundae Fraise здатна прикрасити посадки з хвойних і листопадних рослин (ФОТО)
1 хв на прочитання9 годин тому
На Одещині лелеки повернулися до своїх гнізд, які були укріплені спеціальними платформами
1 хв на прочитанняВчора
На Одещині рятувальники витягли коня із болота (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Кабмін сьогодні на засіданні прийняв низку рішень у сфері охорони здоровʼя, агросектору та екології
3 хв на прочитанняВчора
Незаконна рибалка на озері Кугурлуй спричинила збитки рибним запасам України на більш як 350 тис. грн
1 хв на прочитанняВчора