Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Кабмін підтримав законопроєкт про заборону «джипінгу» на природоохоронних територіях

Кабмін підтримав законопроєкт про заборону «джипінгу» на природоохоронних територіях

Наступний крок – розгляд законопроєкту Верховною Радою України.

1 хв на прочитання19 Лютого 2024, 12:20
Кабмін підтримав законопроєкт про заборона «джипінгу» на природоохоронних територіях Кабмін підтримав законопроєкт про заборона «джипінгу» на природоохоронних територіях
Поділитись:

Донині в нашому законодавстві є прогалини, які дозволяють поціновувачам «джипінгу» кататися по територіях природно-заповідного фонду. Пряма заборона діє лише у зонах суворого заповідання. Водночас проїзд автомобілів у господарських зонах та зонах стаціонарної рекреації дозволений. Це і провокує ті випадки, які ми часто можемо побачити у медіа або почути від небайдужих українців, йдеться у пресрелізі Міндовкілля. 

«Законопроєкт встановить суворіші заборони та посилить відповідальність за їх порушення. Пересуватися на авто по природно-заповідних територіях дозволено буде лише дорогами загального користування, вулицями міст та інших населених пунктів та на приватних територіях», —наголосив Міністр Руслан Стрілець.

За слова Міністра, під час підготовки законопроєкту вивчали міжнародний досвід. До прикладу, в заповідних зонах Ісландії позашляховики поза законом, оскільки шкодять ґрунтовому покриву та рослинності. Кожному, кого спіймали за кермом позашляховиком у невідповідному місці, загрожує штраф до $4500. Чехія практикує джипінг на військових полігонах, а в США потрібно стати в чергу, щоб отримати дозвіл на поїздку визначеними шляхами. 

Наступний крок – розгляд законопроєкту Верховною Радою України. Розраховуємо на підтримку документа депутатами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.