Догори
Дати відгук

Кабмін не приймав рішення про штрафи за порушення маскового режиму у громадських місцях

На сьогодні таких змін до Кодексу про адмінправопорушення не внесено і тому чинними є штрафи в розмірі 17 000 грн

1 хв на прочитання03 Липня 2020, 09:21
Поділитись:

Попри заяви міністра юстиції Дениса Малюськи, на сайті Кабміну немає рішення про пропозицію посилити адміністративну відповідальність власників громадських установі і закладів, а також маршруток за недотримання маскового режиму відвідувачами та пасажирами. На засіданні 1 липня Кабінет міністрів не прийняв жодного рішення, яке б стосувалося маскового режиму чи інших обмежувальних заходів у боротьбі з COVID-19.

Скріншот сайту Кабінету міністрів України

«На сьогодні таких змін до Кодексу про адмінправопорушення не внесено і тому чинними є штрафи в розмірі 17 000 грн, — сказав у своєму коментарі GreenPost керуючий партнер юридичної компанії «Альянс правових сил» Віталій Собкович. — Ба більше, на сайті Верховної ради поки навіть не зареєстровано такого законопроекту.

Оскільки Кабмін тільки вводить карантин і його умови, він не може змінювати розмір штрафів, а тільки пропонує внесення змін до Кодексу, який визначає види відповідальності та розмір штрафів. А внесення змін до Кодексу про адміністративне правопорушення є компетенцією ВРУ».

Раніше ми писали про те, що людей без маски у публічних місцях штрафуватимуть.

Також ми розповідали, що МОЗ попередили про нові штрафи для тих, хто ходить без масок (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.