Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень в аграрному секторі

1 хв на прочитання20 Серпня 2024, 14:26
Кабмін прийняв низку рішень у сфері освіти, геології та надр

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Уряд сьогодні ухвалив низку адміністративних та господарських рішень. Про це у своєму ТГ-каналі повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема, затвердив Порядок ведення Державного реєстру хімічних речовин. Передбачається встановлення основ функціонування Державного реєстру хімічних речовин як складової частини Інформаційної системи забезпечення хімічної безпеки.

Ухвалив Технічний регламент щодо вимог до екодизайну для електронних дисплеїв. Рішення спрямоване на забезпечення покращення енергетичних та екологічних характеристик для електронних дисплеїв, відповідно до оновленого законодавства ЄС.

Крім того, міністри внесли змінидо Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам агропродукції: уточнено формулювання. І продовжено терміни подання заявок отримувачами до Державного аграрного реєстру.

Кабмін затвердив Державну цільову програму комплексного водозабезпечення територій, які зазнали впливу воєнних дій, на період до 2030 року. Програма спрямована на відновлення водозабезпечення населення та економіки територій Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Луганської, Миколаївської, Кіровоградської, Одеської, Харківської та Херсонської областей. Це регіони, які постраждали внаслідок руйнування інфраструктури водозабезпечення під час воєнних дій.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: