Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері екології та медицини

3 хв на прочитання10 годин тому
Фото: Кабінет Міністрів України

Подробиці повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Кабінет міністрів сьогодні провів засідання, під час якого розглянув низку питань. Які рішення ухвалили, повідомив представник Уряду в Верховній Раді Тарас Мельничук.

Затвердили іністри, зокрема, Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Молдов про імплементацію Конвенції про оцінку впливу на навколишнє середовище у транскордонному контексті, вчинену 15.08.2024 у м. Одесі. Угода передбачає врегулювання двосторонньої взаємодії у разі, якщо запланована діяльність матиме значний шкідливий транскордонний вплив на територію зачепленої Сторони. Документ також визначає сферу застосування угоди та встановлює механізм здійснення процедури оцінки впливу на навколишнє середовище компетентними органами (визначення строків подання та розгляду документації, інформування громадськості, проведення консультацій між Сторонами та проведення післяпроектного аналізу з урахуванням вимог Конвенції та національного законодавства).

Погоджено пропозицію Міністерства енергетики та Державної інспекції енергетичного нагляду щодо утворення територіального органу Державної інспекції енергетичного нагляду як структурного підрозділу її апарату - Міжрегіонального управління Державної інспекції енергетичного нагляду у Донецькій та Луганській областях шляхом злиття територіальних органів Державної інспекції енергетичного нагляду як структурних підрозділів її апарату - Управління Державної інспекції енергетичного нагляду у Донецькій області, Управління Державної інспекції енергетичного нагляду у Луганській області.

Здійснено розподіл у 2024 році коштів з рахунка для задоволення потреб охорони здоровʼя, відкритого Міністерству охорони здоровʼя в Національному банку, на нову бюджетну програму Міністерству охорони здоров'я за спеціальним фондом державного бюджету у сумі 16 млн. 334,356 тис. гривень (видатки розвитку) для надання субвенції з державного бюджету бюджету Славутицької міської територіальної громади на реалізацію проекту «Реконструкція покрівлі будівлі головного корпусу «Славутицька міська лікарня» СМР» (Коригування)». Затверджено Порядок та умови надання у 2024 році субвенці з державного бюджету бюджету Славутицької міської територіальної громади на реалізацію вищезазначеного проекту. 

Внесено зміни до Порядку організації надання реабілітаційної допомоги у сфері охорони здоровʼя та до Типового положення про мультидисциплінарну реабілітаційну команду, серед іншого, в частині врегулювання питань організації та надання реабілітаційної допомоги дітям до 3 років. Внесено зміни до Державного типового плану реабілітації осіб з обмеженнями повсякденного функціонування, до Порядку забезпечення осіб з обмеженнями повсякденного функціонування медичними виробами, в тому числі допоміжними засобами

реабілітації, та до Положення про індивідуальний реабілітаційний план, порядок його фінансування та реалізації, зокрема, щодо призначення та застосування допоміжних засобів реабілітації, обовʼязкового залучення до складу мультидисциплінарної реабілітаційної команди протезиста-ортезиста, а також удосконалення та оновлення форми індивідуального реабілітаційного плану. Внесено зміни до  Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2024 році, в частині запровадження формули спроможності закладу надавати послуги реабілітації в амбулаторних умовах тощо.

Погоджено пропозицію Національної служби здоровʼя щодо утворення державного підприємства «Медичні гарантії» з віднесенням його до сфери управління Національної служби здоровʼя з метою забезпечення належного виконання функцій, покладених на Національну службу здоровʼя України та здійснення заходів ефективного функціонування і розвитку електронної системи охорони здоровʼя, в тому числі реєстрів, що входять до її складу, інших державних електронних баз та реєстрів, інформаційних систем у сфері, що належить до компетенції НСЗУ.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: