Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Енерго
  • Кабінет міністрів схвалив низку рішень у сфері охорони здоров`я, освітніх послуг та енергетики

Кабінет міністрів схвалив низку рішень у сфері охорони здоров`я, освітніх послуг та енергетики

Викладено у новій редакції Статут державної установи «Школа супергероїв». 

4 хв на прочитання5 годин тому
Кабмін сьогодні прийняв низку рішень Кабмін сьогодні прийняв низку рішень
Поділитись:

Кабінет міністрів сьогодні під час засідання схвалив низку рішень у сфері охорони здоров`я, освітніх послуг,  енергетики та ін. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Зокрема: 

  • Внесено зміни до постанови КМУ від 29.12.2009 N 1418 «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоровʼя» в частині встановлення надбавки деяким професіоналам у галузі охорони здоровʼя у закладах охорони здоровʼя, професіоналам з вищою немедичною освітою у сфері охорони здоров'я, а також фахівцям з числа працівників сфери охорони здоров’я з освітнім (освітньо-кваліфікаційним) ступенем фахового молодшого бакалавра, молодшого бакалавра (молодшого спеціаліста), бакалавра, зокрема, з немедичною освітою, магістрам з медсестринства. Доповнено назву Постанови та Порядок виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоровʼя фахівцями з реабілітації. 
  • Затверджено, відповідно до пункту 3-1 частини третьої статті 5 ЗУ «Про ринок електричної енергії», принципи торговельної політики гарантованого покупця. Принципи запроваджені з метою декларування моделі поведінки гарантованого покупця електричної енергії на ринку електричної енергії під час здійснення операцій з купівлі-продажу електричної енергії, експортних операцій та отримання доступу до пропускної спроможності міждержавних перетинів у рамках виконання спеціальних обовʼязків із забезпечення збільшення частки виробництва електричної енергії з альтернативних джерел енергії та інших функцій, які забезпечує гарантований покупець відповідно до законодавства. Встановлено, що торговельна політика гарантованого покупця поширюється на операції гарантованого покупця з купівлі-продажу електричної енергії за двосторонніми договорами, на ринку «на добу наперед», внутрішньодобовому ринку, з метою врегулювання небалансів та під час здійснення експортних операцій.
  • Внесено зміни до постанов КМУ від 14.04.1997 № 346 «Про затвердження Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам» і від 28.10.2021 № 1160 «Деякі питання забезпечення організації та надання освітніх послуг дітям, які перебувають на стаціонарному лікуванні або яким надається реабілітаційна допомога» з метою покращення надання освітніх послуг Державною установою «Школа супергероїв» дітям, які знаходяться на лікуванні та реабілітації у закладах охорони здоров’я, оптимізації діяльності Школи та штату її секретаріату. Викладено у новій редакції Статут державної установи «Школа супергероїв». 
  • Затверджено Положення про національну систему верифікації лікарських засобів та Порядок нанесення засобів безпеки на упаковку лікарського засобу, визначення їх характеристик, засобів перевірки та встановлення вимог до шифрування, структури та формату інформації, яку містять засоби безпеки. Внесено зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів) в частині маркування та заборони відкриття вторинної упаковки лікарського засобу. 
  • Внесено зміни до постанови КМУ від 25.04.2018 № 410 «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» з метою удосконалення порядку укладення договорів про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій. Надано можливість укладати договори на строк більше одного календарного року для надавачів медичних послуг, які надають первинну медичну допомогу, екстрену медичну допомогу, а також із кластерними та надкластерними закладами охорони здоров’я. 
  •  Здійснено у межах загального обсягу бюджетних призначень, передбачених Міністерству охорони здоровʼя на 2024 рік у загальному фонді державного бюджету, перерозподіл видатків за програмою «Громадське здоров'я та заходи боротьби з епідеміями» шляхом зменшення обсягу видатків споживання на суму 120 млн. 196,6 тис. гривень та збільшення на зазначену суму видатків розвитку задля  забезпечення сталого функціонування системи громадського здоровʼя в осінньо-зимовий період 2024-2025 років, зокрема, під час можливих тривалих відключень централізованого електро-, тепло- та водопостачання.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго
Відновлення та захисту енергосистеми
Україна та США обговорили ключові питання відновлення та захисту енергосистеми
1 хв на прочитання7 годин тому
Зображення створене ШІ
Попит на сонячні панелі в Україні підвищився у понад 700 разів, а що із цінами?
2 хв на прочитання15 годин тому
Заволодіння електроенергією на 716 млн грн.
Фото: ENERGY LINE
Заволодіння електроенергією на 716 млн грн: справу передано до суду
3 хв на прочитанняВчора
Випробування локомотива на водневому паливі з потягом
У Канаді вперше проведено випробування локомотива на водневому паливі з потягом
1 хв на прочитання24 Вересня 2024
19 Центрів колективного користування профінансують для впровадження енергоефективних рішень: у МОН оголосили результати
1 хв на прочитання24 Вересня 2024
Укренерго: у вівторок не планується введення стабілізаційних відключень світла
1 хв на прочитання24 Вересня 2024
Таро-прогноз: Діви зачинять двері у минуле, що себе віджило, Левам прогнозують пригоди
5 хв на прочитання24 Вересня 2024
В Україні зростає споживання електроенергії: благають дотримуватися економії
1 хв на прочитання23 Вересня 2024
Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Незважаючи на роки розмов, жінок серед виступаючих на Асамблеї ООН — менше 10 %, заявляє Гутерріш
1 хв на прочитання27 Вересня 2024
Фінансовий гороскоп на завтра, 27 вересня
Зверніть увагу на борги: фінансовий гороскоп на завтра, 27 вересня
2 хв на прочитання2 години тому
Виїзне засідання Уряду на Миколаївщині
Для Миколаєва знайшли технічне рішення щодо доступу мешканців до питної води
1 хв на прочитання3 години тому
Забруднення води у Київській області не фіксується
Переміщення забруднення у Київській області не фіксується - Міндовкілля
2 хв на прочитання4 години тому
Низка кадрових призначень від Уряду сьогодні
1 хв на прочитання6 годин тому
У Черкасах медики врятували чоловіка, у шлунку якого знайшли шість гайкових ключів (ФОТО)
1 хв на прочитання8 годин тому
Працівники соціальної сфери готові супроводжувати ветеранів та їхні родини у кожній громаді
1 хв на прочитання9 годин тому
На Чернігівщині створили першу організацію водокористувачів
3 хв на прочитання11 годин тому