Догори
Дати відгук

Кабелі глобального інтернету зазнали пошкоджень

Це впливає на 25% трафіку.

2 хв на прочитання05 Березня 2024, 19:29
Кабелі глобального інтернету зазнали пошкоджень
ФОТО: Фокус Кабелі глобального інтернету зазнали пошкоджень ФОТО: Фокус
Поділитись:

У Червоному морі критично пошкоджено чотири підводні телекомунікаційні кабелі з 15 у водах, що знаходяться під юрисдикцією Ємену. Вони забезпечують глобальний інтернет і телекомунікації.

Як повідомили у компанії HGC Global Communications з Гонконгу, серед понад 15 підводних кабелів у Червоному морі 4 (Seacom, TGN-Gulf, Asia-Africa-Europe 1, Europe India Gateway) перерізано, пише Суспільне. 

"За нашими оцінками, це впливає на 25% трафіку. Приблизно 15% трафіку з Азії йде на захід, а 80% цього трафіку проходитиме через ці підводні кабелі в Червоному морі", — йдеться у повідомленні.

Через ці кабелі передають дані в Африку, Азію та Близький Схід.

У HGC зазначили, що вжили необхідних заходів для пом’якшення ситуації для клієнтів і розробили план диверсифікації, щоб перенаправити трафік, з постраждалих ліній на інші:

  • На північ: з Гонконгу та маршрут через материковий Китай до Європи;
  • На схід: з Гонконгу та маршрут через Сполучені Штати до Європи;
  • На захід: диверсифікація трафіку в межах решти 11 підводних кабельних систем у Червоному морі.

Як пише Sky News, компанія Seacom, яка обслуговує Джибуті, заявила, що "початкове тестування вказує на те, що постраждалий сегмент розташований в межах морської юрисдикції Ємену в південній частині Червоного моря". Там повідомили, що перенаправляють трафік, хоча деякі служби не працюють.

Компанія Tata Communications, яка є частиною індійського конгломерату і стоїть за лінією Seacom-TGN-Gulf, заявила, що "ініціювала негайні та відповідні заходи щодо виправлення ситуації" після того, як лінія була перервана.

Хусити заперечують факт саботажу ліній на маршруті, що вважається вирішальним для передачі даних з Азії до Європи. Вони звинуватили у збоях військові операції Великої Британії та США, не надавши доказів.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Більше з GreenPost