Догори
Дати відгук

Кабачки з грибами у майонезі-закуска, якою варто себе побалувати

Обов’язково спробуйте

1 хв на прочитання25 Грудня 2022, 10:40
Поділитись:

Дуже смачна і оригінальна закуска, яку прямо зараз ви можете зробити і взимку тільки встигати відкривати баночки з такою неймовірною стравою з шампіньйонів і кабачків.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 5 кг;
  • печериці та цибуля по 500 г;
  • майонез, 200 г;
  • оцет столовий 9%, 2 ст.л;
  • часник, 6 зуб.;
  • сіль, 2 ч. л;
  • перець, 13 ч.л;
  • петрушка, невеликий пучок;
  • олія, близько 120 мл.

Процес приготування

  • Кабачки очищаємо від шкірки і ріжемо невеликим кубиком.
  • Цибулю також ріжемо кубиками.
  • Печериці ріжемо у довільному порядку.
  • Обсмажуємо до рум’яності кабачки і розкладаємо остигати.
  • Обсмажуємо на сухій сковороді гриби до випаровування рідини.
  • Цибулю обсмажуємо до золотистості.
  • Змішуємо всі продукти, додаємо тертий часник, майонез та оцет, перемішуємо, всипаємо зелень та перемішуємо.
  • Розкладаємо масу в чисті баночки, накриваємо кришками.
  • Ставимо баночки в каструлю на рушник і наливаємо теплу воду по плічка банок.
  • З моменту закипання води у каструлі стерилізуємо 20 хвилин.
  • Закручуємо кришками і перевертаємо баночки, накриваємо до остигання.
  • Зберігаємо консервацію у підвалі.

Закуска виходить просто неймовірною, тому після цієї партії, обов’язково спробуйте і ви відразу робитимете другий захід, щоб узимку було чим себе балувати.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.