Кабачкова ікра - чудова закуска, але не у всіх господинь вона виходить смачною. Тому багато хто воліє купувати вже готову ікру в магазині. Але є рецепт, завдяки якому ваша ікра буде набагато смачнішою за магазинну.
Інгредієнти:
кабачки – 3 кг,
цибуля – 5 кг,
томатна паста – 250 мг,
олія соняшникова – 200 мг,
цукор – 2 ст. л,
оцет – 2 ст. л,
сіль та чорний перець – за смаком.
Приготування:
Кабачки потрібно почистити від шкірки та нарізати невеликими шматочками. Пропустити їх через м’ясорубку.
Цибулю нарізати маленькими кубиками.
Розігріти сковороду з олією і посмажити в ній цибулю до золотистого кольору.
Смажену цибулю теж пропустити через м’ясорубку, додати до кабачкового пюре та перемішати.
Викласти все в каструлю, поставити на невеликий вогонь і тушкувати овочі протягом двох годин. Періодично помішуючи.
Додати томатну пасту, олію, цукор та оцет. Все добре перемішати і залишити тушкуватися ще 30 хвилин. За 10 хвилин до закінчення приготування потрібно всипати в нашу ікру сіль та перець.
Готову ікру викласти у простерилізовані банки та закрити кришками на зиму. А можна й одразу їсти.