Догори
Дати відгук

Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію українців препаратом Covishield — дипломат

Загальмувалось підписання договору про взаємне визнання сертифікатів вакцинації.

1 хв на прочитання09 Березня 2021, 11:03
Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію українців препаратом Covishield Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію українців препаратом Covishield
Поділитись:

Вакцинація додає екстриму у міжнародні відносини. Крім того, що світові лідери ніяк не можуть вирішити долю «ковід»-паспортів, виникають непорозуміння через процедуру щеплення від коронавірусу.   Так, загальмувалось підписання договору про взаємне визнання сертифікатів вакцинації між Україною та Ізраїлем.
Як заявив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук в ефірі  одного з телеканалів, сталося це внаслідок невизнання ізраїльським урядом вакцини, що використовується в Україні.
Він розповів, що вчора  пройшло обговорення цієї ситуації. І зазначив, що Ізраїль не готовий визнавати вакцинацію препаратом AstraZeneca Covishield індійського виробництва, який застосовують в Україні.
«Ми над цим питанням працюємо спільно, і будемо приймати найближчим часом рішення. В Ізраїлі безперечно високий рівень вакцинації, сьогодні вони колють фактично тільки дві вакцини — Pfizer i Moderna. Сьогодні якраз були переговори щодо взаємного визнання так званих паспортів вакцинації. У нас із цим поки що проблеми, оскільки ті вакцини, які застосовуються українським урядом, Ізраїль поки не збирається погоджувати», — сказав Корнійчук.  

До слова, в нашій країні вакцинація розпочалася 24 лютого. 

Нагадаємо, наразі відкриті лише окремі країни, а туристичні агенти жодних прогнозів на цей сезон поки не дають.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.