Догори
Дати відгук

Італія, Ізраїль та Франція відкриють кордони: умови та дати

Мова йде про можливості відкриття кордонів для вже вакцинованих громадян ЄС

3 хв на прочитання20 Квітня 2021, 21:30
Італія, Ізраїль та Франція відкриють кордони: умови та дати Італія, Ізраїль та Франція відкриють кордони: умови та дати
Поділитись:

Країни поволі починають рухатися до відкриття міжнародного туризму. За умовами триваючої пандемії, Італія, Ізраїль та Франція вже мають певний план відкриття кордонів для іноземців.

Італія

В   Італії  в'їзд в країну з 2 червня будуть спрощувати для тих, хто отримав щеплення від COVID. Про це розповіли у відповіді на запит РБК-Україна в посольстві України в Італії.

Мова йде про можливості відкриття кордонів Італії для вже вакцинованих громадян ЄС, а не на умовах ПЛР-тестування, як це було зроблено в інших країнах. Посол України в Італійській Республіці Ярослав Мельник заявив, що  італійська сторона бере активну участь в обговоренні на рівні ЄС можливості введення загальноєвропейського "Digital Green Pass" (паспорт вакцинації), який був представлений Європейською комісією у березні 2021 року.

Дипломат підкреслив, що рішення щодо в'їзду до Італії іноземців за наявності вказаного "сертифіката вакцинації" будуть прийматися спільно з ЄС і відповідно до епідеміологічної ситуації в країні. Про правила в'їзду в Італію з туристичною метою вакцинованих осіб з країн поза ЄС, зокрема України, посольство в офіційному порядку інформуватиме українські органи державної влади та громадян

Наразі в'їзд в країну з метою туризму заборонений. Виняток для громадян України – власників посвідки на проживання в Італії, або тих, хто в'їжджає в Італію з підтверджених мотивів роботи, здоров'я, абсолютної необхідності. При в'їзді необхідно заповнити особисту декларацію та пройти самоізоляцію.

Ізраїль

Уряд країни заявив, що з 23 травня відкриється для іноземних туристів, які пройшли вакцинацію і перехворіли на COVID-19. Однак за умова не тільки вакцинації, але й тестування. До посадки в літак, а також ще один ПЛР та серологічний тест по прильоту в аеропорт Бен-Гуріон, щоб підтвердити вакцинацію.

При цьому на першому етапі зможуть в'їхати лише особи, які подорожують групами відповідно до встановленої квоти. Згідно із заявою, влада вирішить, чи збільшувати туристичний потік та дозволити в'їзд поодиноким мандрівникам.

Зазначається, що зараз Ізраїль не визнає жодного закордонного сертифіката про вакцинацію чи сертифіката про перенесення хвороби. Водночас уряд веде переговори з іншими країнами про спільне визнання свідоцтв. Турист, який щеплений за кордоном, повинен перебувати на карантині, доки не пройде серологічний тест, що підтверджує рівень їх антитіл.

Франція

Франція першою серед країн ЄС готується цього місяця запровадити сертифікат щеплення від COVID-19 для подорожей. Цифровий документ про щеплення завантажуватиметься у спеціальний додаток TousAntiCovid – створений для відстеження контактів із носіями коронавірусу. Його оновлять до кінця цього місяця, щоб включати сертифікати про щеплення.

Також буде доступна паперова версія документа для громадян, які не мають програми TousAntiCovid.

 До слова, українцям почали робити щеплення вакциною Pfizer й оголосили, коли будуть вакцинувати усіх бажаючих (фото). 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.