Догори
Дати відгук

Італійське місто накрила найсильніша злива за останні 200 років (фото, відео)

Загинуло дві людини

1 хв на прочитання17 Липня 2020, 11:05
Тут і далі фото: meteoprog.ua Тут і далі фото: meteoprog.ua
Поділитись:

У Палермо (Італія) потужна злива затопила вулиці, в результаті чого загинуло двоє людей. Люди загинули в машині, яка застрягла на вулиці.

Як повідомляє  meteoprog.ua з посиланням на ANSA, дощ йшов інтенсивно близько трьох годин. Про наслідки події стало відомо вчора, 16 липня.   

«У Палермо випало більше метра опадів менш ніж за 2 години. Це найсильніший дощ в історії міста, принаймні, з 1790 року, який дорівнює тому, що випадає за рік. Метеорологи не зробили ніяких попереджень для цивільного захисту», - зазначив мер Палермо Леолука Орландо.

У деяких місцях автомобілісти виявилися в пастці і залишали свої машини у воді. Через стихію в Палермо на кілька годин пропало електропостачання.

Так все починалося:

«Я повертався після двох днів відпустки і раптово занурився в пекло. Я побачив, що кільцева дорога затоплена, батьки з дітьми на руках плакали, намагаючись знайти укриття всюди. На дахах автомобілів були люди, перехожі, які намагалися втекти босоніж з води і бруду. Оскільки вулиці затопило, я спробував знайти альтернативний маршрут, щоб дістатися додому, уникаючи ризикованих доріг. На щастя, все пройшло добре», - розповів очевидець потопу.

Нагадаємо, від сильних злив потерпає і Україна. Так, зливи у Харкові встановили рекорд,  вулиці Запоріжжя перетворились на ріки (відео), а на Рівненщині негода підтопила будинки та повалила дерева на оселі (фото).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.