Догори
Дати відгук

Ірина Фаріон не вижила після замаху, її поховають у понеділок у Львові

У Львові ввечері понеділка, 19 липня, невідомий стріляв у Ірину Фаріон.

2 хв на прочитання20 Липня 2024, 15:50
Ірина Фаріон замах Вбивцю шукають Ірина Фаріон замах Вбивцю шукають
Поділитись:

Ірину Фаріон поховають у понеділок на Личаківському кладовищі у Львові, повідомила її дочка Софія Семчишин.

"Чин похорону розпочнеться в понеділок, 22 липня, о 14:00 у гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла на вулиці Театральній, 22", - написала Софія Семчишин на своїй сторінці у фейсбуці.

Також вона розповіла, що парастас за Іриною Фаріон розпочнеться в тому ж храмі завтра, 21 липня, о 19:00. Попрощатися можна буде в храмі до 22:00 неділі. 

 Ірину Фаріон було поранено в голову з вогнепальної зброї ввечері 19 липня біля її будинку у Львові. За даними поліції, невідомий здійснив постріл зі зброї у бік 60-річної жінки. Її доставили в лікарню, але лікарі не змогли врятувати їй життя через важке поранення - Фаріон померла о 23:20 19 липня.

Наразі вживаються заходи для встановлення особи та затримання стрілка.

Хто така Ірина Фаріон

Ірина Фаріон народилася 29 квітня 1964 року у Львові в сім'ї бібліотекарки Ярослави Степанівни та слюсаря Дмитра Івановича Фаріоні.

У 1996 році Фаріон захистила кандидатську дисертацію та отримала ступінь кандидата філологічних наук.

З 1991 року і до сьогодні вона працює викладачкою, доценткою, докторкою філологічних наук, та професоркою кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка".

З 2005 року Ірина Фаріон є членом ВО "Свобода" і входить до складу політради партії. З 2006 року - депутат Львівської облради та заступник голови комісії з питань освіти та науки. У 2012-2014 роках була народним депутатом України VII скликання від ВО "Свобода". У 2014 році на позачергових виборах до Верховної Ради не була переобрана, зайнявши 3-е місце у своєму окрузі з 16,35% голосів.

15 вересня 2015 року вона захистила докторську дисертацію на тему "Суспільний статус староукраїнської (руської) мови у XIV-XVII ст.". Її науковий доробок включає сім монографій, посібник, три монографії у співавторстві, а також понад 150 наукових статей та інших праць.

Також Фаріон є лауреатом премій імені Олекси Гірника, Бориса Грінченка, Дмитра Нитченка та Івана Огієнка.

Ірина Фаріон раніше була одружена з Остапом Семчишиним. Вони мають спільну доньку Софію, 1989 року народження. Розлучена.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost