Догори
Дати відгук

Ірландці вирішили зі старого млина зробити вежу на сонячних панелях

Зараз Dock Mill очікує дозволу на планування.

1 хв на прочитання13 Листопада 2020, 09:40
Поділитись:

Відновлювальні джерела енергії користуються неабияким попитом у Європі. Дбаючи про світову екологію, довкілля та здоров'я суспільства, "зелені" проекти ростуть не тількі в кількісних показниках, але й вверх. Так, у столиці Ірландії побудують 72-метрову дерев'яну вежу на сонячних панелях.

У стійку вежу планують перетворити розташований на набережній ірландської столиці старовинний млин 19 століття висотою 22 метри, пише  ecotown. На будові мають намір звести дерев'яну 50-метрову башту з дерев'яних панелей CLT (поперечно-шаруватого бруса).На додаток до використання екологічно чистої деревини,   тут будуть  встановлені сонячні панелі.  

Новий проект  Dock Mill площею 2000 кв. м реалізує Urban Agency. Він матиме 13 поверхів. Всередині старого млина облаштують квартири. Зараз будівля знаходиться у занедбаному стані, тому Urban Agency реконструює її і побудує нову дощату набережну. Вежу в основному займатимуть офісні приміщення, за винятком верхніх двох поверхів, на яких розташують зимовий сад.

Dock Mill буде вищою за десятиповерхову дерев’яну офісну вежу «25 King» (45 м), побудовану в австралійському Брісбені, і трохи нижче канадської "Brock Commons", яка нещодавно стала найвищою дерев'яною вежею у світі. Найвищою цілісно дерев'яною вежею у світі залишається норвезька Мьуостернет (Mjøstårnet) висотою 85,4 метра.

Зараз Dock Mill очікує дозволу на планування.

До слова, у Китаї придумали самокат, який літає.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.