Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Інноваційний прорив: м’ясний сік виготовляють із червоних мікроводоростей

Інноваційний прорив: м’ясний сік виготовляють із червоних мікроводоростей

1 хв на прочитання23 Лютого 2022, 23:23
Поділитись:

Стартап Yemoja, що займається розробкою морських інгредієнтів, розробив продукт, що імітує червоний сік м’яса, надаючи соковитості рослинним стейкам. Yemoja встановив, що червоні водорості, які він вирощує в закритих приміщеннях у високоточних фітобіореакторах, можуть діяти як природний замінник гему — попередника гемоглобіну. Про це пише Newfood.media.

Новий інгредієнт Ounje, виділений з червоних мікроводоростей, під впливом підвищеної температури діє так само, як кров — змінює колір від коричневого до сірого та густіє.

Сам замінник гему водоростей виробляється холодним способом без застосування органічних розчинників.

Ounje може стати проривом на ринку замінників м’яса, оскільки до цього виробники застосовували буряковий сік або барвники, проте щоб надати продукту соковитості, потрібно було додатково застосовувати цукри.

Крім візуальної та текстурної привабливості, схожої на м’ясо, водорості також додають поживності, так як містять 30% білка з повним профілем незамінних амінокислот.

Наразі Ounje проходить випробування у деяких виробників альт-м’яса, деталі поки не розголошуються.

Сам стартап тестує новий інгредієнт на здатність діяти як відповідний каркас із біоматеріалів, на якому можуть рости клітини.

У разі успішного експерименту, така структура дозволить альтернативному м’ясу повністю імітувати поведінку тваринного аналога під час приготування.

Як відомо, Лідером серед ключових експортерів яловичини в Україну стала Австрія

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Шахтар показує золоті самородки, знайдені у золотоносній шахті у Ла-Рінконаді, Анди, Перу, 5 жовтня 2019 року. Фото: Reuters
Борделі з неповнолітніми, кисневе голодування та жахлива екологія: як живе найвище місто на планеті (ФОТО)
5 хв на прочитаннягодина тому
Фото: «Сад город ЕНЦИКЛОПЕДІЯ від А до Я»
Гармонія осені: поєднання пеннісетуму «Рубрум» і пурпурової хризантеми у кашпо (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Тепер активісти все ж таки стали гучними — після двох тижнів дотримання вимоги Азербайджану протестувати мовчки. Фото: Мурад Сезер/Reuters
Великий розкол: група найменш розвинених країн світу перервала переговори на Конференції ООН зі зміни клімату
6 хв на прочитання7 годин тому
ФОТО: Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та Міністр навколишнього середовища Італії Джильберто Пікетто-Фратіном / Міндовкілля
Україна та Італія посилять співпрацю для водозабезпечення кількох регіонів
2 хв на прочитанняВчора
Акварель — це про легкість, природність і красу: сьогодні Міжнародний день акварелі
3 хв на прочитанняВчора
Класичний дизайн саду: чим відрізняється й кому підійде (ФОТО)
4 хв на прочитанняВчора
Температура у межах нуля і рясні опади: погода на вихідні
1 хв на прочитанняВчора
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
3 хв на прочитання22 Листопада 2024
Більше з GreenPost
Опалювальний сезон.
Image by ri from Pixabay
Кулеба провів термінове засідання Штабу з опалювального сезону в Кривому Розі
2 хв на прочитання27 хвилин тому
Зображення створене ШІ
Ретроградний Меркурій в Стрільці: чого очікувати та як захиститися від хаосу?
2 хв на прочитаннягодина тому
Міжнародний саміт з продовольчої безпеки «Зерно з України»
У Києві пройшов Третій Міжнародний саміт з продовольчої безпеки «Зерно з України»
4 хв на прочитання3 години тому
Всесвітній день еволюції
World Evolution Day- 24 листопада - Всесвітній день еволюції
1 хв на прочитання4 години тому
З маком, варенням, родзинками, корицею: сім простих рецептів рулетів із дріжджового тіста
10 хв на прочитання6 годин тому
Чому чоловіки залюбки дивляться порно, але засуджують порноакторок? Ось що розповідає експертка
9 хв на прочитанняВчора
Чому іноді ми почуваємося комфортніше в темряві, ніж при світлі? Науковці  готові відповісти
3 хв на прочитанняВчора
Ароматний мандарин: хто його нам постачає та що буде з цінами на свята
2 хв на прочитанняВчора