Догори
Дати відгук

Інфаркт може маскуватися: на що потрібно звернути увагу, щоб не допустити смертельних наслідків

Люди не звертають уваги на тривожні симптоми, вважаючи, що нічого страшного не відбувається. А даремно.

2 хв на прочитання03 Жовтня 2023, 23:50
Поділитись:

Дедалі частіше медики говорять про те, що інфаркт добре маскується під інші захворювання.

На що звертати увагу?

  • Буває, людина скаржиться на сильний біль у животі, печію, нудоту і блювання. Ці симптоми схожі на гострий апендицит, гострий панкреатит, але тільки не на інфаркт міокарда. Тому частіше в таких ситуаціях пацієнти спочатку звертаються до хірурга. Починаються обстеження і втрачається такий важливий для своєчасної діагностики інфаркту час.
  • В інших випадках пацієнт скаржиться на біль у грудній клітці і сильну задишку. Такий стан нагадує напад бронхіальної астми.
  • Можуть початися запаморочення, сильний головний біль, розлад координації рухів. Тут підозра на інфаркт міокарда спадає на думку чи не в останню чергу.
  • Буває також, що пацієнт не має сильно вираженого болю, проте спостерігаються серцеві аритмії. Це також може свідчити про інфаркт міокарда.

Чи можна попередити недугу?

Щоб не стати жертвою інфаркту, якщо почав підскакувати тиск, слід зробити регулярними зустрічі з кардіологом і раз на півроку знімати електрокардіограму.

Тиск потрібно обов’язково нормалізувати. Це робиться не лише із застосуванням ліків. Іноді вистачає змін рухового режиму, режиму харчування та сну.

У тому разі, якщо потрібні лікарські засоби, їх прийом має бути регулярним.

УВАГА!
Візити до кардіолога допоможуть вносити корективи у ваше лікування, відстежувати динаміку стану серцево-судинної системи. Надійнішого страхування від інфаркту просто немає.

Допоможуть піші прогулянки

На думку вчених, перебування на свіжому повітрі і в русі скорочує ймовірність виникнення інфарктів. Людям від шістдесяти років і старшим для профілактики захворювання потрібно ходити пішки не менше півгодини на день (безперервно).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.