Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ідеально підходить і для роботи, і для дому: знаменита концепція 6s — японська система покращення особистої продуктивності

Ідеально підходить і для роботи, і для дому: знаменита концепція 6s — японська система покращення особистої продуктивності

Що ж означають ці 6 s?

1 хв на прочитання02 Липня 2023, 18:14
Поділитись:

Знаменита концепція 6s — японська система покращення особистої продуктивності — ідеально підходить і для роботи, і для дому. Телеграм-канал «Життя в порядку» розповідає, що ж означають ці 6 s.

1) Seiri — сортування. Уникнути захаращення допоможе регулярне очищення робочої зони від непотрібних предметів.

1) Seriton — раціональність. Усі необхідні предмети повинні розташовуватися в зоні доступу по порядку, щоб їх пошук був швидким і легким.

2) Seiso — прибирання. Чистота та дотримання гігієни на робочому місці/вдома важливі не тільки для охайного зовнішнього вигляду, а і для вашого здоров'я та працездатності.

4) Seiketsu — стандарт. Чужий приклад, як-то кажуть, заразливий. І найкращий варіант, коли інші сприймають вас як гарний приклад для наслідування, тому що вашому порядку вдома, на роботі та у справах багато хто може позаздрити.

5) Shitsuke — вдосконалення. У кожної людини є свої смаки та переваги. Дотримання порядку може супроводжуватися творчими рішеннями.

6) Shukan — звичка. Закріплення результатів і доведення власної системи порядку до ідеального та комфортного стану — ще один важливий елемент системи.

Також ми розповідали про китайський метод організації простору «Дім, у якому легко дихати»: радять експерти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.