Ідеальні компаньйони для спіреї: як вибрати

1 хв на прочитання5 годин тому
Изображение создано ИИ

Легко поєднується з більшістю садових культур, хоча погано співіснує з деякими рослинами.

Спірея — один із найбільш популярних декоративних чагарників, що завойовує серця садівників своїм вишуканим виглядом і невибагливістю. Вона дарує безмежні можливості для ландшафтних рішень, підкреслюючи будь-який стиль вашого саду. Ця рослина чудово виглядає як солітер, додаючи виразності будь-якому куточку саду, а в бордюрних композиціях спірея створює живі, мальовничі кордони. Важливо те, що вона легко поєднується з більшістю садових культур, хоча погано співіснує з рослинами, що віддають перевагу кислому ґрунту.

Які ж ідеальні компаньйони для спіреї? Яскрава форзиція підкреслить її ніжність, а троянди створять чудовий контраст в одній композиції. Якщо посадити спірею під бузком, це додасть ошатності та зробить нижній ярус більш виразним. Рододендрони можуть стати як акцентом, так і гармонійним компаньйоном. А перші весняні квіти, як-от проліски чи тюльпани, внесуть додаткову ранню красу під кущами спіреї.

Якщо ж ваш сад потребує тіньолюбних рослин, хости стануть ідеальним тлом для цієї декоративної рослини. Спірея в поєднанні з барбарисом створить живий і барвистий «коктейль», який не залишить нікого байдужим. І, нарешті, дикорослі дерева стануть природним доповненням для спіреї, підкреслюючи її природний шарм і невимушеність.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: