Хитрість розумних господинь: щоб отримати еластичне та ніжне тісто на вареники чи пельмені

1 хв на прочитання18 Травня 2023, 17:09

Все дуже просто.

Всі ми знаємо, що домашні пельмені та вареники завжди найсмачніші, але деякі господині при замішуванні тіста обов'язково додають один інгредієнт, який робить кулінарні вироби ще смачнішими.

І цей секретний інгредієнт – звичайний оцет.

Отже, що дає оцет тісту. Все дуже просто. Цей інгредієнт робить його якісним та смачним.

З оцтом тісто впевнено тримає форму і не розповзається, навіть незважаючи на якість борошна, але при цьому воно не тверде і не забите борошном.

Погодьтеся, вареники або пельмені із твердого тіста погано проварюються і на смак не дуже.

Але не варто забувати про правильні пропорції. На 1 склянку води прийнято брати 450 г борошна, столову ложку оцту, дві ложки олії, куряче яйце і половину чайної ложки солі.

Для приготування тіста спочатку з’єднують сіль, яйце та олію. Після цього додають воду, оцет і просіяне борошно. Після замішування тіста його потрібно відправити на 30 хвилин у холодильник (не морозилку).

Після цього можна сміливо приступати до ліплення пельменів чи вареників. Обов’язково спробуйте приготувати тісто у такий спосіб.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: