Догори
Дати відгук

Хворий на COVID показав свою палату: обшарпані стіни і відро замість унітазу

Інфекційне відділення взагалі хотіли закрити, однак плани змінились, коли розпочалась епідемія.

2 хв на прочитання05 Листопада 2020, 10:22
Поділитись:

В Україні вражає не тільки кількість нових випадків зараження на коронавірус, але й умови, в яких мають лікуватися хворі пацієнти. 

Хворий на COVID-19 Дмитро Гірин опублікував допис, в якому показав обшарпані стіни, туалет та лікарняну їжу в інфекційному відділенні Новоселицької районної лікарні  Чернівецької області.  Як повідомляє suspilne.bukovyna,  умови лікування інфікованих пацієнтів вражають, допис  поширили понад півтори тисячі людей.

"У перший день втік додому, щоб сходити в туалет. Бо був на машині", – розповідає чоловік.

 
 
 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поїхав додому, щоб сходити в туалет. Дмитро Гірин опублікував відео, в якому показав умови лікування інфікованих у Новоселицькій лікарні. Після цього його перевели у кращу палату. Всередину медзакладу журналістів Суспільного не впустили. За словами в.о. головного лікаря Юрія Мазурчака, приміщення дійсно потребує капітального ремонту, однак на це немає грошей. Водночас, як каже Мазурчак, інфекційне відділення взагалі хотіли закрити, однак плани змінились, коли розпочалась епідемія

Публикация от Суспільне Буковина (@suspilne.bukovyna)

скріншот
скріншот

Пізніше Дмитра перевели у кращу палату, він це пов'язує з реакціями на відео у соцмережах.

"Я шокований, як лікарі витримують тут весь час. Я пацієнт на десять днів, а вони мають тут працювати", — прокоментував відео Гірин.

За словами в.о. головного лікаря Юрія Мазурчака, приміщення дійсно потребує капітального ремонту, однак на це немає грошей. Водночас, як каже Мазурчак, інфекційне відділення взагалі хотіли закрити, однак плани змінились, коли розпочалась епідемія.

Заступниця голови Чернівецької ОДА Наталія Гусак каже, що розглядали можливість провести ремонт в інфекційних відділеннях області, втім не знайшли охочих серед підрядників, які б зголосилися працювати поруч з інфікованими. Водночас область має обмежений бюджет, відтак доводиться виділяти гроші на першочергові потреби.

Нагадаємо, Україна побила новий антирекорд по COVID-19.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost