За словами фахівця, цей овоч є одним з найбільш недооцінених. Дієтолог позначила, що особливе значення вживання овоча має для людей, яким притаманний сидячий спосіб життя.
Вона пояснила, що завдяки вмісту каротиноїдів, лютеїну і зеаксантину кабачки допомагають збереженню зору. Також, вони допомагають збагатити мікрофлору кишечника, забезпечивши, тим самим його здорове функціонування. Крім того, щоденна порція 25-30 грамів допоможе знизити ризик виникнення каменів у жовчному міхурі та атеросклерозу.
"Це особливо важливо для людей, які мало рухаються, ведуть сидячий спосіб життя. Клітковина позитивно впливає на мікрофлору кишечника - збільшує кількість корисних бактерій і пригнічує ріст умовно патогенних. Крім того, клітковина пов'язує холестерин і жовчні кислоти в кишечнику і виводить їх з організму. Тим самим зменшуються ризики атеросклерозу і утворення каменів в жовчному міхурі ", - пояснила експерт.