Хрусткі мариновані кабачки на зиму без стерилізації

1 хв на прочитання16 Серпня 2022, 13:32

Зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі.

Мариновані кабачки – це цікава закуска до вашого столу. Тому пропонуємо найелементарніший рецепт приготування цієї страви.

Інгредієнти: Вишня, Вода, Гірчиця, Кабачки, Кріп, Лавровий лист, Оцет, Сіль, Цукор, Часник, Чорний перець горошком.

Для приготування треба взяти:

Цього вистачить на 2 півлітрові банки кабачків.

Як маринувати кабачки на зиму

Візьміть стерилізовані банки. На дно покладіть листочки вишні (для хрумкості кабачків), зелень, перець, часник, парасольки кропу.

Далі візьміть  кабачки з тонкою шкіркою, поріжте їх кружальцями товщиною 1 сантиметр та складіть в банки.

Далі доведіть до кипіння воду, залийте нею кабачки і лишить на 15 хвилин. Потім злийте, знову доведіть до кипіння, залийте на 10 хвилин. Далі злийте і додайте  гірчицю, сіль, цукор, перець. Доведіть маринад до кипіння.

Зразу ж залийте його в банку, закатайте стерилізованими кришками, переверніть тару догори дном, закутайте ковдрою чи рушниками та лишіть до ранку.

Зберігати таку заготовку можна навіть при кімнатній температурі. Смакуйте хрумкі кабачки і насолоджуйтеся їх чудовим смаком.

До слова, фантастично смачний суп з сочевицею: два прості рецепти приготування.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: