Догори
Дати відгук

Хлопчику, який потребує пересадки нирки, столичні хірурги зробили пластику уретри

Дитина народилася з множинними вадами розвитку сечової системи і кишківника.

2 хв на прочитання03 Серпня 2022, 17:00
Поділитись:

10-річний пацієнт з народження мав проблему з сечовиведенням. Завдяки лікарям Охматдиту дитина може ходити в туалет самостійною, ідеться у повідомленні медзакладу.

Цей хлопчик зовнішньо не виділяється з-поміж інших дітей: на перший погляд — цілком здорова дитина. Але він народився з множинними вадами розвитку сечової системи і кишківника. При народженні у дитини була відсутня пряма кишка, а товста відкривалася в сечовий міхур, також було виявлено атрезію ануса.

В період новонародженості одеські лікарі вивели дитині 2 стоми: з кишки (колостома) і сечового міхура (цистостому). Наступні 10 років дитина природньо не ходила в туалет. Усі ці роки батьки пацієнта не зверталися до лікарів, тож дитина не отримувала лікування. Хлопчик потрапив в Охматдит у 2020 році, коли у нього розвинулася хронічна ниркова недостатність, бо дитина не мала нормального сечеспускання і частина сечі поверталася у нирки (рефлюкс). Тепер хлопчик потребує пересадки нирки та вже два роки живе в лікарні, бо залежить від процедури гемодіалізу, що заміняє роботу нирок.

Зберегти власні нирки могло вчасне діагностування патології звуженої уретри та хірургічне лікування. Однак діагноз поставили тільки урологи Охматдиту, коли дитині вже було 10 років. Аби підготувати пацієнта до трансплантації нирки, урологи нашої лікарні провели дитині пластику уретри, прибрали аномальне звуження. Тепер дитина має нормальне сечеспускання, вперше за 10 років самостійно ходить в туалет.

Дитячий уролог НДСЛ «Охматдит» Максим Пономаренко наголошує: «Якби дану патологію діагностували вчасно, то сечовий міхур дитини весь час виконував свої функції, а нирки дитини залишилися здоровими. Через загублений час тепер пацієнт потребує подальших операцій і трансплантації нирки, бо зараз цей орган не функціонує як належно: лише виводить воду, не фільтруючи кров».

Дитина продовжує лікування у відділенні інтенсивної та еферентної терапії хронічних інтоксикацій Охматдиту, проходить гемодіаліз та перебуває під наглядом мультидисциплінарної команди лікарні.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитання54 хвилини тому
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитаннягодина тому
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитання2 години тому
Укренерго анонсувало графіки обмеження потужності
«Укренерго» анонсувало графіки обмеження потужності, ось кого це стосуватиметься
1 хв на прочитання4 години тому
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитання5 годин тому
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитання6 годин тому
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитання8 годин тому
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитання10 годин тому