Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Хасиди штурмували кордон з боку Білорусі - довелось кликати голову Прикордонної служби

Хасиди штурмували кордон з боку Білорусі - довелось кликати голову Прикордонної служби

2 хв на прочитання15 Вересня 2020, 11:48
Поділитись:

Голова ДПСУ Сергій Дейнеко зустрівся з групою хасидів, які намагаються потрапити в Україну з Білорусі попри обмеження в’їзду, про це повідомила Прикордонна служба України у Фейсбуці.

"Дейнеко зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців. Він зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону. Також голова відомства чітко наголосив на заборону перетину кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність", - йдеться в повідомленні.


Сотні хасидів штурмують український кордон на межі з Білоруссю

Фото Прикордонної служби України

З Білорусі тим часом надходять повідомлення, що на території прикордонних районів знаходяться понад 1,5 тис. євреїв-хасидів.

У МВС повідомляють, що кілька сотень хасидів не полишають спроб потрапити в Україну через кордон з Білоруссю і сьогодні.

«Станом на ранок на кордоні з Білоруссю скупчилося кілька сотень іноземних громадян. Вони не полишають спроб потрапити в Україну, навіть отримавши роз'яснення та чітко усвідомлюючи про обмеження в’їзду іноземців, що введені з метою недопущення поширення територією України коронавірусної інфекції», – заявили в МВС.

У відомстві розповіли, що рух транспортних засобів та громадян через пункт пропуску «Нові Яриловичі» залишається обмеженим.

Нагадаємо, протидіяти натовпу хасидів, які проігнорували всі обмеження щодо перетину українського державного кордону були готові з самого початку.

Проблеми не змусили себе довго чекати.

Спочатку з'явилась інформація, що у шістьох паломників виявлено вірус.

А далі - веселіше. 10 вересня група хасидів влаштувала погром біля могили цадика Нахмана в Умані.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.