Догори
Дати відгук

Харківський коксохім отруїв довкілля на 3, 689 млн гривень (відео)

Держекоінспекція подала у суд на підприємство.

1 хв на прочитання25 Вересня 2020, 12:35
Поділитись:

Держекоінспекція на Харківщині подала позов до Харківського окружного адміністративного суду на Коксовий завод “Новомет” з вимогою компенсувати збиток від діяльності підприємства в розмірі 3, 689 млн грн. Про це розповіла Інеса Сосіна, виконувачка обов’язків начальника Держекоінспекції на Харківщині. Повідомляє МГ "Объектив".

За словами Сосіної, інспекція просить суд зобов’язати підприємство отримати дозвіл на викиди забруднюючих речовин, якого у коксохіму немає.

Крім того, діяльність підприємства розслідується і в кримінальному порядку. У прокуратурі повідомили про хід розслідування діяльності заводу.

Зараз зроблені виїмки всіх необхідних документів і зібрані дані досліджень на заводі, проведені Держекоінспекцією, і за його межами, які зробив Харківський обласний лабораторний центр. Про це розповів керівник Харківської місцевої прокуратури №2 Едуард Новіков.

За словами Новикова, 24 вересня призначена інженерно-екологічна експертиза. Проводяться опитування мешканців прилеглих будинків.

Прокурор зазначив, що без рішення суду закрити Харківський коксохім неможливо. Тільки одного кримінального провадження для зупинки заводу недостатньо.  

Нагадаємо, раніше Харківський коксохім, який отруїв містян, оштрафували на копійки.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.