Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Ліс
  • Харківщина бореться з пожежами: горіли лісові масиви,села, лісництво, полігони відходів

Харківщина бореться з пожежами: горіли лісові масиви,села, лісництво, полігони відходів

У Дворічанському районі Харківської області триває гасіння окремих ділянок хвойної підстилки, яка продовжує тліти

2 хв на прочитання04 Вересня 2020, 09:44
Фото: ДСНС Фото: ДСНС
Поділитись:

Станом на 7:00 4 вересня в Дворічанському районі Харківської області, де 2 вересня спалахнула масштабна лісова пожежа, відкритого вогню немає, триває гасіння окремих осередків тління лісової підстилки та залишків деревини всередині контрольованого периметру, повідомляє ДСНС України.

Зокрема, продовжується гасіння пожеж у лісових масивах Дворічанського району та поблизу селища Клугіно-Башкирівка Чугуївського району Харківської області. Загальна площа пройдена вогнем орієнтовно складає 500 га (з них 100 га верхової пожежі). 

До гасіння залучені 479 осіб та 78 одиниць техніки, з них від ДСНС 235 бійців особового складу та 54 одиниці техніки, у тому числі два пожежних літаки та один вертоліт, якими здійснено 73 скиди (254 тонни води).

Крім того, рятувальники говорять про інші пожежі у Харківськиій області. Зокрема,   у Вовчанському районі сталася пожежа на території Рубіжанського лісництва, у Нововодолазькому районі поблизу селища Щебетуни горіли трава, очерет та хвойна підстилка на площі 20 га, поблизу селища Павлівка горіла хвойна підстилка на площі 8 га.

На території Куп’янського лісництва в селищі Подоли горіла хвойна підстилка на площі 70 кв. м. У селищі Васищево на території Жовтневого лісгоспу горіла хвойна підстилка на площі 500 кв. м.

Минулої доби  сталися пожежі на території полігонів твердих побутових відходів за межами міста Вовчанськ та в селищі Кам’янка Ізюмського району. Площі пожеж склали 2 га та 600 кв. м відповідно. Загоряння ліквідовані.

У ДСНС зазначили, що головною причиною вказаних пожеж був людський фактор.

Нагадаємо, постраждалим від пожежі на Харківщині почали збирати допомогу (відео). 

Як відомо,  2 вересня, у Дворічанському району Харківщині виникла лісова пожежа на площі 500 га, з них 100 га лісу. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко