Грибний суп у банках — заготівля на зиму, яка може виручити, коли нема можливості готувати

2 хв на прочитання17 Грудня 2022, 21:44

Його потрібно зберігати в прохолодному місці.

Для приготування грибного супу, який можна закрутити у банках, можна використовувати будь-які лісові гриби, наприклад, опеньки та лисички.

Інгредієнти:

гриби лісові — 500 г;

помідори — 700-800 г;

морква — 110 г;

цибуля ріпчаста — 120 г;

часник — 2 зубчики;

перець запашний горошком — 15 шт.;

петрушка свіжа — 1 пучок (10-15 гілочок);

лавровий лист — 5 шт.;

сіль — 40 г;

цукор — 40 г;

лимонна кислота — 3 г.

Приготування.

Ретельно промити гриби.

У каструлі довести до кипіння 2,3 л води. У киплячу воду покласти гриби, лаврове листя і третину пучка петрушки. Варити на середньому вогні 30 хвилин.

У цей час очистити цибулю та моркву.

Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями чи півкружальцями.

Помідори звільнити від місця зростання плодоніжки, нарізати часточками.

Подрібнити петрушку, що залишилася. Часник очистити та нарізати пластинками.

Банки та кришки вимити й обсушити на чистому рушнику.

Гриби відкинути на друшляк. Грибний навар процідити, має вийти приблизно 1,8 – 2 л.

У грибний навар додати сіль, цукор і лимонну кислоту. Перемішати.

Відварені гриби довільно нарізати.

У кожну баночку покласти нарізані овочі, гриби, подрібнену петрушку, часник і по 2-3 горошини запашного перцю.

Залити отриманим грибним наваром.

У каструлю з товстим дном поставити банки, прикрити кришками. Налити теплу воду по плічки банок і довести до кипіння. При повільному вируванні води стерилізувати банки із заготовками (менші баночки по 30 хвилин, баночки об'ємом по 0,4 і 0,5 л — 40 хвилин).

Потім акуратно вийняти баночки з каструлі та герметично закрутити кришками.

Перевернути банки догори дном. Залишити повністю охолонути під рушником або пледом.

Грибний суп у банках на зиму готовий.

Зберігати заготівлю в прохолодному місці.

Також ми розповідали про курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром — смачний рецепт першої страви.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: