- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Грибний суп у банках — заготівля на зиму, яка може виручити, коли нема можливості готувати
Грибний суп у банках — заготівля на зиму, яка може виручити, коли нема можливості готувати
Його потрібно зберігати в прохолодному місці.
Для приготування грибного супу, який можна закрутити у банках, можна використовувати будь-які лісові гриби, наприклад, опеньки та лисички.
Інгредієнти:
гриби лісові — 500 г;
помідори — 700-800 г;
морква — 110 г;
цибуля ріпчаста — 120 г;
часник — 2 зубчики;
перець запашний горошком — 15 шт.;
петрушка свіжа — 1 пучок (10-15 гілочок);
лавровий лист — 5 шт.;
сіль — 40 г;
цукор — 40 г;
лимонна кислота — 3 г.
Приготування.
Ретельно промити гриби.
У каструлі довести до кипіння 2,3 л води. У киплячу воду покласти гриби, лаврове листя і третину пучка петрушки. Варити на середньому вогні 30 хвилин.
У цей час очистити цибулю та моркву.
Цибулю нарізати півкільцями, моркву — кружальцями чи півкружальцями.
Помідори звільнити від місця зростання плодоніжки, нарізати часточками.
Подрібнити петрушку, що залишилася. Часник очистити та нарізати пластинками.
Банки та кришки вимити й обсушити на чистому рушнику.
Гриби відкинути на друшляк. Грибний навар процідити, має вийти приблизно 1,8 – 2 л.
У грибний навар додати сіль, цукор і лимонну кислоту. Перемішати.
Відварені гриби довільно нарізати.
У кожну баночку покласти нарізані овочі, гриби, подрібнену петрушку, часник і по 2-3 горошини запашного перцю.
Залити отриманим грибним наваром.
У каструлю з товстим дном поставити банки, прикрити кришками. Налити теплу воду по плічки банок і довести до кипіння. При повільному вируванні води стерилізувати банки із заготовками (менші баночки по 30 хвилин, баночки об'ємом по 0,4 і 0,5 л — 40 хвилин).
Потім акуратно вийняти баночки з каструлі та герметично закрутити кришками.
Перевернути банки догори дном. Залишити повністю охолонути під рушником або пледом.
Грибний суп у банках на зиму готовий.
Зберігати заготівлю в прохолодному місці.
Також ми розповідали про курячий суп із грибами, консервованим горошком і плавленим сиром — смачний рецепт першої страви.