Компетентні органи Грузії оприлюднили ветеринарні вимоги до постачання м'яса птиці із України. Про це інформує GreenPost із посиланням на офіційне повідомлення Державної служби з питань продовольчої безпеки та захисту прав споживачів.
Зокрема, заморожена та швидкозаморожена курятина може бути реалізована, якщо загальний вміст води в тушках та частинах свіжої, замороженої та швидкозамороженої птиці не перевищує 5%.
Крім того, Держпродспоживслужба повідомила про часткове зняття обмежень на імпорт курятини з України до країн Євросоюзу. Відповідне рішення Єврокомісії набрало чинності з 7 березня.
Воно передбачає, що зона, з якої припиняється експорт продукції птахівництва до ЄС, обмежується 10 км довкола джерела спалаху.
Нагадаємо, як повідомляв GreenPost, ЄС призупинив імпорт м’яса птиці з України через пташиний грип на Вінничині. У рамках боротьби з поширенням пташиного грипу там було знищено 108 тис курей.
Держспоживслужба зверталася до українців з проханням відмовитися під час спалахів пташиного грипу від курятини зі стихійних ринків.