Догори
Дати відгук

Готуйтесь до зіркового шоу: початок метеорного потоку Дельта-Акваріди

Цей потік продукує до 20-30 метеорів на годину.

1 хв на прочитання18 Липня 2024, 08:43
Початок і пік метеорного потоку Дельта-Акваріди Початок і пік метеорного потоку Дельта-Акваріди
Поділитись:

Southern Delta Aquariids - метеорний потік, що спостерігається щорічно з середини липня до середини серпня; пік активності припадає на 28 чи 30 липня. Цей потік утворився при руйнуванні об'єкта, з якого утворилися сучасні комети Марсдена (Marsden) і Крахта (Kracht).

Цього тижня розпочнеться метеорний потік Дельта-Акваріди, надаючи спостерігачам можливість побачити до 20 падаючих зірок на годину на нічному небі. Цей рік обіцяє ідеальні умови для спостереження метеорного дощу Дельта-Акваріди, який привертає увагу своїм візуальним шоу щороку.

Цей період також включає інші цікаві метеорні явища, включаючи популярні Персеїди, що досягають піку рано-вранці 12 серпня.

Дельта-Акваріди – літній метеорний потік

Липень та серпень – традиційний час загадування бажань під час зорепаду. Це явище дуже романтичне, але позбавлене містики: вчені давно довели, що «зірки, що падають» – це метеорні потоки, що проходять через земну атмосферу. Один із них – Південні Акваріди. 

Дельта-Акваріди були ідентифіковані лише у 1986 році, хоча спостереження за ними велися з кінця ХІХ століття. Так, у 1870 році астроном Тупман розрізнив дві гілки потоку – Південну та Північну, проте офіційно вони були визнані лише через 80 років. Північний потік слабший, тому Південний вивчений набагато докладніше.

Як побачити метеорний потік?

Метеорні потоки Дельта-Акваріди і Персеїди можна спостерігати без телескопа, завдяки їх яскравим спалахам на тлі неба, планет і комет, що наближаються. Це візуальне шоу обіцяє бути захоплюючим для всіх, хто захоплений астрономією та космосом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.