Голубці з картоплі - давня пісна страва, яка входить до дванадцятки різдвяних

1 хв на прочитання28 Грудня 2022, 15:25

Ідеально пасують до посту

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв.

Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

 1 головка капусти

 800 гр картоплі

 2 ст. л. манної крупи

 2 яйця

 1 ст. л. оцту

 овочевий бульйон

 сіль, перець

1

Вирізати з капустини качан, акуратно розібрати її на листки. Закип’ятити у великій каструлі підсолену воду, додати оцет і відварити капусту протягом 5 хв.

2

Картоплю натерти на тертці або в комбайні. Якщо трете вручну – злийте сік, якщо у соковижималці – сік відійде окремо і можна додати ложку чи дві, аби картопля не була надто суха.

3

Додати манку і яйця, посолити, поперчити і ретельно вимішати.

4

Підготувати листки, зрізавши потовщення біля основи. Викладати начинку у листок і акуратно загортати, як звично для голубців.

5

Листки, що залишились, застелити на дно каструлі. Тісненько викласти голубці, влити півсклянки овочевого бульйону.

6

Поставити на годину в розігріту до 180 градусів духовку.

7

Подавати зі сметаною або з грибною підливою.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: