Глінтвейн – гарячий пряний напій, яки легко приготувати вдома

3 хв на прочитання26 Грудня 2022, 15:10

У традиційному рецепті використовується тільки червоне вино

Глінтвейн – це теплий зігрівальний напій з вина з додаванням спецій, фруктів і прянощів. З початком холодів в меню всіх ресторанів з’являється цей напій. Але глінтвейн можна приготувати вдома і насолодитися ним у невеликій дружній компанії. Зазвичай для глінтвейну багато хто вибирає улюблене вино на полиці супермаркету, проте це не зовсім правильна тактика.

Ідеальне вино для глінтвейну

Радимо врахувати кілька важливих моментів:

Класичний рецепт глінтвейну в домашніх умовах

Вибирайте молоде червоне сухе вино, щоб отримати класичний смак напою. Для приготування глінтвейну знадобиться:

Кроки у приготуванні глінтвейну

  1. Апельсин нарізати півкільцями.
  2. У сотейнику змішати часточки апельсина і всі спеції, налити холодну воду.
  3. Довести до кипіння та варити 2 хвилини.
  4. Процідити рідину за допомогою сита в інший посуд.
  5. Далі потрібно налити в сотейник вино та додати цукор.
  6. Проціджений відвар прянощів обережно влити по краю сотейника для збереження смаку глінтвейну.
  7. На дуже повільному вогні довести до 60-70°С та вимкнути. Напій не повинен кипіти!
  8. Накрити кришкою і настояти протягом 10 хвилин. Для закуски можна використовувати шоколад, горіхи, щербет або лукум.

Глінтвейн з білого вина з грушами

Спробуйте ще один оригінальний рецепт домашнього глінтвейну. Для приготування знадобиться біле сухе вино, груша, кориця, мускатний горіх, ваніль, бадьян, лимон та мед. У сотейник з вином покласти всі спеції, лимон натерти на дрібній терці, грушу порізати. Нагріти на маленькому вогні під кришкою рідину до 70°С, настояти та процідити. Подавати добре у високих келихах з товстого скла, щоб глінтвейн довше був гарячим. Ручка на такому келиху залишається холодною, так що можна не боятися обпектися.

Рецепт глінтвейну з кавою та коньяком

Кава і коньяк роблять класичний смак глінтвейну незвичайним. Спочатку потрібно зварити каву, налити її в сотейник, додати цукор, червоне сухе вино й довести суміш до 70°С. Після настоювання додати коньяк та розлити у високі прозорі келихи.

Фруктовий глінтвейн можна приготувати з яблуком або журавлиною, для пікантного смаку додати розмарин, чорний запашний перець. Глінтвейн – універсальний напій, його можна подавати і до м’ясних страв, і до десерту, з сирною нарізкою, а також вживати самостійно.

 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: