Глінтвейн – це теплий зігрівальний напій з вина з додаванням спецій, фруктів і прянощів. З початком холодів в меню всіх ресторанів з’являється цей напій. Але глінтвейн можна приготувати вдома і насолодитися ним у невеликій дружній компанії. Зазвичай для глінтвейну багато хто вибирає улюблене вино на полиці супермаркету, проте це не зовсім правильна тактика.
Радимо врахувати кілька важливих моментів:
Вибирайте молоде червоне сухе вино, щоб отримати класичний смак напою. Для приготування глінтвейну знадобиться:
Спробуйте ще один оригінальний рецепт домашнього глінтвейну. Для приготування знадобиться біле сухе вино, груша, кориця, мускатний горіх, ваніль, бадьян, лимон та мед. У сотейник з вином покласти всі спеції, лимон натерти на дрібній терці, грушу порізати. Нагріти на маленькому вогні під кришкою рідину до 70°С, настояти та процідити. Подавати добре у високих келихах з товстого скла, щоб глінтвейн довше був гарячим. Ручка на такому келиху залишається холодною, так що можна не боятися обпектися.
Кава і коньяк роблять класичний смак глінтвейну незвичайним. Спочатку потрібно зварити каву, налити її в сотейник, додати цукор, червоне сухе вино й довести суміш до 70°С. Після настоювання додати коньяк та розлити у високі прозорі келихи.
Фруктовий глінтвейн можна приготувати з яблуком або журавлиною, для пікантного смаку додати розмарин, чорний запашний перець. Глінтвейн – універсальний напій, його можна подавати і до м’ясних страв, і до десерту, з сирною нарізкою, а також вживати самостійно.