Догори
Дати відгук

Гірників "Жовтневої" після 43 днів підземного страйку судитимуть

Протестувальники вийшли на поверхню.

1 хв на прочитання16 Жовтня 2020, 09:48
 Pixabay Pixabay
Поділитись:

Голова Конфедерації вільних профспілок України, народний депутат Михайло Волинець повідомив, що гірники шахти “Жовтнева” Криворізького залізорудного комбінату припинили страйк,який тривав 43 доби. Протестувальники вийшли на поверхню.

"Друзі, перемовини між протестувальниками та адміністрацією КЗРК закінчилися позитивно – УГОДУ ПІДПИСАНО! Детальніше - згодом, коли шахтарі виїдуть на поверхню...", - написав вчора вночі  Волинець у Фейсбуці.

Сьогодні зранку він повідомив, що станом на 16 жовтня всі гірники вже є  на поверхні і на них очікує суд.

"Довго чекав на ранок, коли новини з КЗРК будуть такими. Коли протестувальники будуть вдома. Сьогодні о 13.00 у Жовтневому районному суді м. Кривий Ріг (вул. Невська, 3) розпочнеться розгляд справи за позовом ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» до 10 шахтарів, які брали участь в акції протесту. Але це вже зовсім інша історія", -  заявив Волинець.

Нагадаємо, 3 вересня у Кривому Розі залишилися під землею після зміни 29 шахтарів шахти  «Жовтнева». Вони вимагали від керівництва дотримуватися умов трудового договору, покращити умови праці, вчасно та повністю виплачувати зарплати, а також повернути пільгові списки. 

У свою чергу керівництво Криворізького залізнорудного комбінату не йшло на поступки та погрожувало  страйкарям відкриттям кримінального провадження, санкціями та штрафами за зрив роботи шахти.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.