Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Генсек ООН назвав головною перешкодою в боротьбі зі зміною клімату залежність від вугілля

Генсек ООН назвав головною перешкодою в боротьбі зі зміною клімату залежність від вугілля

1 хв на прочитання08 Листопада 2019, 15:30
Поділитись:

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш відвідав Бангкок для участі в саміті Асоціації країн Південно-Східної Азії (АСЕАН). Тут він заявив, що зміна клімату залишається найбільшою загрозою для планети, і однією з її головних причин назвав патологічну залежність людства від вугілля.

Гутерріш попередив, що країни цього регіону більше, ніж інші постраждають від наслідків кліматичних змін. Пославшись на висновки вчених, генсек ООН сказав, що якщо людство не зможе зупинити зміну клімату, в 2050 році, за прогнозами, під загрозою затоплення опиняться 300 млн людей.

Гутерріш закликає без зволікання зробити те, про що говорять вчені: до кінця століття утримати зростання температури на рівні на 1,5 градуса, що потребує 45-процентного скорочення викидів вуглецю в найближче десятиліття, а до 2050 року домогтися «вуглецевої нейтральності», тобто, обсяги вироблених парникових газів не повинні перевищувати рівня, який може поглинатися, в першу чергу, лісами.

Генсек ООН підкреслив, що одна з головних перешкод для досягнення цих цілей - нездатність людства позбутися залежності від вугілля. «Ми повинні встановити ціну на вуглець, - стверджує він. - Необхідно припинити субсидувати викопне паливо і створювати нові електростанції на основі вугілля».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко