Хто з нас не любить гарбуз, та якщо ще з ним смачно спекти пиріг.
Інгредієнти:
Тісто:
Приготування:
Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Я свіжий гарбуз мало де використовую, намагаюся гарбуз протушкувати. Ось і сьогодні я натушкувала гарбуз на сковорідці з додаванням вершкового масла.
Води в гарбуз не додаю ніколи, тільки масло, так як це гарбузове пюре для пирога, а воно повинно бути густе.
Інгредієнти:
Тісто:
Приготування:
Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Гарбуз треба протушкувати з додаванням вершкового масла.
Води в гарбуз не додавати, тільки масло, так як це гарбузове пюре для пирога, а воно повинно бути густе.
Ділимо яйця на білки і жовтки.
Потім в яєчну масу додаємо м’яке вершкове масло і продовжуємо збивати.
Коли масло добре змішається з яйцями, додаємо борошно і розпушувач.
Беремо роз’ємну форму і застеляємо дно пергаментним папером. Тісто розділимо по всій формі, робимо високі бортики і проколюємо виделкою. Прибираємо на час в холодильник.
Білки збиваємо з 1/3 цукру до щільних піків.
Готова начинка і основа для пирога. По ходу приготування начинки, я вирішила в гарбуз додати родзинки.
Формуємо пиріг.
В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками. Вирівнюємо начинку лопаточкою.
Далі заливаємо білковою масою, рівним шаром. Ставимо заготівлю пирога випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30-35 хвилин.
Через 20 хвилин, виймаємо пиріг і посипаємо мигдальними пластівцями. Це треба робити дуже швидко, щоб меренга не опала. Ставимо пиріг знову в духовку ще на 10 хвилин. За цей час, пиріг ще пропечеться і мигдальні пластівці зарум’яняться. Так вони будуть набагато смачніше.
Після закінчення цього часу дістаємо пиріг з духовки, остуджуємо і нарізаємо на шматочки.
Вийшов відмінний пиріг. У міру солодка гарбузовий начинка, хрустка скоринка меренги і мигдальні пластівці зробили пиріг не тільки красивим, але і дуже смачним.
Рекомендую приготувати пиріг за цим рецептом, не пошкодуєте!
Приємного приготування і смачного Вам!