Догори
Дати відгук

Гарбузовий пиріг з цукровою меренгою: такого Ви ще точно не пробували

В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками.

2 хв на прочитання23 Жовтня 2023, 22:00
Гарбузовий пиріг рецепти корисна їжа Гарбузовий пиріг рецепти корисна їжа
Поділитись:

Хто з нас не любить гарбуз, та якщо ще з ним смачно спекти пиріг. 

Інгредієнти:

  • Гарбуз 600 г
  • Масло вершкове 40 г
  • Родзинки 100 г
  • Яєчні білки 4 шт.
  • Цукор 50 г
  • Мигдалеві пластівці 15 г

Тісто:

  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Цукор 100 г
  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 5 г

Приготування:

Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Я свіжий гарбуз мало де використовую, намагаюся гарбуз протушкувати. Ось і сьогодні я натушкувала гарбуз на сковорідці з додаванням вершкового масла.

Води в гарбуз не додаю ніколи, тільки масло, так як це гарбузове пюре для пирога, а воно повинно бути густе.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 600 г
  • Масло вершкове 40 г
  • Родзинки 100 г
  • Яєчні білки 4 шт.
  • Цукор 50 г
  • Мигдалеві пластівці 15 г

Тісто:

  • Яєчний жовток 4 шт.
  • Цукор 100 г
  • Масло вершкове 70 г
  • Борошно 200 г
  • Розпушувач 5 г

Приготування:

Гарбуз треба очистити від шкірки, нарізати на шматочки. Гарбуз треба протушкувати з додаванням вершкового масла.

Води в гарбуз не додавати, тільки масло, так як це гарбузове пюре для пирога, а воно повинно бути густе.

Ділимо яйця на білки і жовтки.

Потім в яєчну масу додаємо м’яке вершкове масло і продовжуємо збивати.

Коли масло добре змішається з яйцями, додаємо борошно і розпушувач.

Беремо роз’ємну форму і застеляємо дно пергаментним папером. Тісто розділимо по всій формі, робимо високі бортики і проколюємо виделкою. Прибираємо на час в холодильник.

Білки збиваємо з 1/3 цукру до щільних піків.

Готова начинка і основа для пирога. По ходу приготування начинки, я вирішила в гарбуз додати родзинки.

Формуємо пиріг.

В основу пирога викладаємо гарбуз змішаний з родзинками. Вирівнюємо начинку лопаточкою.

Далі заливаємо білковою масою, рівним шаром. Ставимо заготівлю пирога випікатися в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів на 30-35 хвилин.

Через 20 хвилин, виймаємо пиріг і посипаємо мигдальними пластівцями. Це треба робити дуже швидко, щоб меренга не опала. Ставимо пиріг знову в духовку ще на 10 хвилин. За цей час, пиріг ще пропечеться і мигдальні пластівці зарум’яняться. Так вони будуть набагато смачніше.

Після закінчення цього часу дістаємо пиріг з духовки, остуджуємо і нарізаємо на шматочки.

Вийшов відмінний пиріг. У міру солодка гарбузовий начинка, хрустка скоринка меренги і мигдальні пластівці зробили пиріг не тільки красивим, але і дуже смачним.

Рекомендую приготувати пиріг за цим рецептом, не пошкодуєте!

Приємного приготування і смачного Вам!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.