Догори
Дати відгук

«Гарантований покупець» боргує генерації 10 млрд грн – Буславець

ДП «Гарантований покупець» накопичив перед виробниками електроенергії борг в загальному розмірі 10 млрд грн, з яких 6,3 млрд грн – це борг перед виробниками з ВДЕ, та 4,2 млрд грн – перед ДП «НАЕК «Енергоатом» (4 млрд грн) та ПрАТ «Укргідроенерго» (200 млн грн).

1 хв на прочитання23 Квітня 2020, 16:09
pixabay pixabay
Поділитись:

Про борги ДП "Гарантований покупець"  повідомила т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець сьогодні під час онлайн-конференції, пише  expro.com.ua. 

Буславець зазначила, що НЕК «Укренерго» має перед «Гарантованим покупцем» 8 млрд грн боргів.

«Укренерго» більше 8 млрд грн заборгувало «Гарантованому покупцю», який, в свою чергу, не може виконувати свої обов’язки із забезпечення загальносуспільних обов’язків по виплаті «зеленій» генерації і сплачуванню виробленої електроенергії «Енергоатому» та «Укргідроенерго», - додала очільник Мінекоенерго.

За даними Буславець постачальники універсальних послуг заборгували учасникам ринку 5 млрд грн, з яких 4,7 млрд грн – це борги населення за спожиту електроенергію.

«Ми вже бачимо буквально за останні 3 місяці наростання колосальних боргів. Звичайно ситуація погіршується в умовах проходження карантину», - сказала т. в. о. міністра.

Раніше т. в. о. міністра енергетики та захисту довкілля Ольга Буславець заявила, що споживання електроенергії в Україні у 2020р знизиться на 7%, а під час карантину на 10%.

Нагадаємо, 16 квітня, Кабмінет міністрів на позачерговому засіданні призначив Ольгу Буславець на посаду першого заступника міністра енергетики та захисту навколишнього середовища.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Енерго