Догори
Дати відгук

G7 домовилися обвалити ціни на російську нафту, як саме

"Ми стикаємося з серйозною ситуацією"

1 хв на прочитання04 Липня 2022, 14:30
Поділитись:

Країни "Великої сімки" домовилися обвалити ціни на російську нафту. Очікується, що гранична ціна на нафту у покарання Москві за її вторгнення в Україну становитиме близько половини поточної закупівельної ціни.

Про це заявив прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, повідомляє «Japan Today», з посиланням на «Суспільне».

Він зазначив, що буде створено спеціальний механізм, завдяки якому російську нафту не купуватимуть за вищою ціною, ніж це буде прописано в спільному договорі.

За словами Кісіди, міжнародні компанії зможуть транспортувати морем російську сиру нафту і нафтопродукти по всьому світу тільки в тому випадку, якщо вони куплені за встановленою ціною. Очікується, що обмеження цін на нафту додасть більше сили наявним санкціям, накладеним на Росію.

"Ми стикаємося з серйозною ситуацією, в якій порушується мирний порядок. Ми повинні показати, що за агресію доводиться платити високу ціну", — заявив прем'єр Японії.

Кісіда також зазначив, що війна Росії проти України призвела до різкого зростання цін на основні групи споживчих товарів по всьому світу і додав, що під час саміту G7 він закликав інших лідерів працювати разом, щоб вжити заходів проти зростання цін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.