Догори
Дати відгук

Французьким виробникам модного одягу і косметики заборонили знищувати непроданий товар

Це нововведення — частина великого плану французької влади щодо зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище

1 хв на прочитання08 Березня 2020, 18:00
Pixabay Pixabay
Поділитись:

Французькі компанії, особливо виробники модного одягу і косметики, часто вважають за краще знищити нерозпродані залишки колекцій, ніж передати їх в аутлети. Тільки доми моди у Франції щорічно знищують одяг і взуття вартістю понад €675 млн.

Тепе, як повідомляє ЗіБ,  вони зобов’язані віддавати непродану частину товарів на благодійність або пускати їх у переробку чи знаходити інший спосіб їх повторного використання. Інакше їх чекають великі штрафи.

"Це нововведення — частина великого плану французької влади щодо зниження шкідливого впливу на навколишнє середовище. До нього також входять заборона паперових чеків, повний перехід на перероблювані види пластику до 2023 року і боротьба з використанням одноразових пластикових виробів", - йдеться у повідомленні.

Крім того, згідно з новим законом деякі види ліків у аптеках продаватимуть в індивідуальній упаковці — щоб люди купували рівно стільки ліків, скільки потрібно, і не викидали прострочені пігулки і краплі.

Раніше GreenPost повідомляв, що найбільш забруднене повітря у Бангладеш. Слідом йдуть Пакистан, Монголія, Афганістан та Індія. Серед європейських країн з брудним повітрям лідирує Боснія і Герцеговина, а найбільш чистими є Ісландія, Фінляндія, Естонія, Швеція та Норвегія. 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.