Догори
Дати відгук

Франківськ протестує проти карантину, але діти у школу не підуть (фото, відео)

2 хв на прочитання31 Серпня 2020, 12:57
Усі фото: kurs.if.ua Усі фото: kurs.if.ua
Поділитись:

Біля будівлі міськради в Івано-Франківську сьогодні вранці пройшов мітинг, учасники якого протестували проти карантинних обмежень, пов'язаних з «червоною зоною».

Як стверджують місцеві ЗМІ, у мітингу взяли участь люди, яких у першу чергу має торкнутися «червона зона»: освітяни, працівники закладів харчування, транспорту тощо.

Судячи з опублікованих фото, біля мерії зібралося близько тисячі осіб.

Перед учасниками зібрання виступив і міський голова Руслан Марцінків, який повністю підтримав мітингувальників.

«Вірус є, є хворі - і це факт. Але оці своєрідні зонування суперечать здоровому глузду і ґрунтуються не на достовірних фактах. Адже судять щодо заповненості наших лікарень. Але є незаперечний факт. Наші лікарні приймають пацієнтів з області, з районів. А це впливає на заповненість», - написав мер Франківська пізніше у Facebook.

Він також наголосив на тому, що рішення про червоні зони – політичне, і таким чином хтось «ділить країну», закриваючи саме західні регіони.

Тому міська рада Івано-Франківська вимагатиме від уряду скасувати постанову про зонування країни. Також у місті діятиме громадський транспорт, однак у ньому їздитимуть за спецперепустками.

Водночас 1 вересня діти у школу таки не підуть, як Марцінків обіцяв раніше. Однак школи й не закривають – мер стверджує, що дітям натомість продовжують канікули на два тижні.

«Ми готові до 1 вересня, школи та садочки готові. Адже це конституційне право - право на навчання наших дітей! Тому у зв'язку із цим рішенням уряду, ми вводимо канікули для дітей на 2 тижні. Не дистанційне навчання, а саме канікули. Сподіваюся, що уряд надалі керуватиметься здоровим глуздом і наші діти матимуть змогу вчитися нормально», - написав Марцінків.

Нагадаємо, в оновленому переліку "червоних зон" від МОЗ знаходиться низка міст західної України: Івано-Франківськ, Калуш, Коломия, Чернівці, Дубно, Бережани та ін.


Станом на сьогодні, 31 серпня, в Україні загалом виявлено 121 215 випадків захворювання на COVID-19, з яких 56 734 уже завершились одужанням. 61 924 людини ще хворіє. Померло 2 557 осіб.

Протягом минулої доби виявлено 2 141 новий випадок захворювання, померло 30 людей.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.