Догори
Дати відгук

Ферма на Одещині забруднює Хаджибейський лиман - ДЕІ

У відібраних пробах води присутні наступі забруднюючі речовини

1 хв на прочитання25 Жовтня 2023, 14:19
Ферма на Одещині забруднює Хаджибейський лиман ДЕІ Ферма на Одещині забруднює Хаджибейський лиман ДЕІ
Поділитись:

До державної екологічної інспекції Південно-Західного округу надійшла інформація щодо скиду забруднюючих речовин у лиман. Інформація надійшла від ГО по захисту прав дітей-сиріт і інвалідів. ім. Тетяни Макарової «За право жити» щодо скиду забруднюючих речовин у Хаджибейський лиман на території села Маринівка Усатівської сільської громади Одеського району Одеської області.

За результатами перевірки виявили відведену поліетиленову трубу діаметром приблизно 150 мм, з якої здійснюється скид зворотних вод у плавні лиману.

“За результатами проведених досліджень встановлено, що у відібраних пробах води присутні наступі забруднюючі речовини: завислі речовини, залізо загальне, азот амонійний, нітрати, нітрити, фосфати. В ході проведення заходу також встановлено, що на схилах Хаджибейського лиману, орієнтовно на відстані 50-60 м від урізу води, розташована ферма. З території ферми частково в ґрунті до яру відведена труба”, – повідомили в інспекції.

Зазначається, що матеріали по справі були направлені до правоохоронних органів з метою долучення до кримінального провадження, за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 239 КК України.

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.